На Вижниччині відбудеться ХХVІ Міжнародний гуцульський фестиваль

25.07.2019 20:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

30 серпня – 1 вересня 2019 року на Вижниччині відбудеться ХХVІ Міжнародний гуцульський фестиваль.

Міжнародний гуцульський фестиваль (International Hutsul Festival) — фольклорно-етнографічний фестиваль, проходить щорічно в одному з міст Гуцульщини, починаючи з 1991 року.

Програма фестивалю:

30 серпня

Свята Літургія за участю священиків з усіх гуцульських регіонів, Свято-Михайлівська церква, м. Вижниця – 10.00

Науково-практична конференція (відкриття, виступи, робота у секціях) - зал засідань Вижницької районної ради, міської ради, Вижницький коледж прикладного мистецтва, районний будинок дитячої та юнацької творчості – 10.00 – 16.00.

Показ одягу гуцульських регіонів, стилізованого одягу та дегустація карпатських чаїв та солодощі, площа Героїв Майдану, - з 16.00.

31 серпня

Фестивальна хода-єднання – від Вижниької РДА, 10.30.

Відкриття фестивалю, головна сцена стадіон «Черемош» м. Вижниця, 11.00

Конкурсна програма за жанрами розпочинається з 14.00.

Так, будуть представлені театральний (Вижницький РБНТДм), фольклорний (Банилівський НД), пісенний (Берегометський СБК), музичний (головна сцена, стадіон «Черемош»), хореографічний (Іспаський СБНТД) жанри. Номінація «Кіно та фотомистецтво» - Кінотеатр м. Вижниця. Сцена на площі Героїв Майдану прийматиме читців-гумористів та солістів-виконавців обрядової гуцульської співанки (дримбарів, коломийкарів). Частуватимуть смакотою з гуцульської ватри біля стадіону «Черемош».

Гуцульське декоративно-ужиткове  та образотворче мистецтво можна буде переглянути у «Містечку майстрів» на Площі Героїв Майдану.

Діятиме гуцульський письменницький портал (презентація книг письменників, які пишуть на гуцульську тематику та на гуцульському діалекті). Місце проведення - Вижницька районна бібліотека, з 15.00 по 19.00.

О 18.00 на центральній сцені фестивалю - нагородження переможців та учасників фестивалю, з 20.00 - гала-концерт за участю кращих колективів з районів Гуцульщини та гостей фестивалю.

На Вічовому Майдані о 23.00 починається справжній гуцульський двіж.

1 вересня

На центральній сцені відбудеться закриття фестивалю і передача естафети наступному гуцульському місту. Початок о 14.00.

О 17.00 розпочнеться святкова забава, концерт за участю професійних артистів.

За матеріалами ЧОДА

 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews