Теребовлянські юні боксери показали волю до перемоги

30.07.2019 10:43   Опубліковано : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

28 липня 2019 року боксери теребовлянського клубу «Характерник» зустрілися в товариських поєдинках із своїми ровесниками з м. Одеса, Тернополя та Кременця Тернопільської області. Змагання відбулися за сприяння Теребовлянської міської ради та ГО «Теребовлянська вежа». Поєдинки проходили захоплююче, всі учасники викладалися на повну, а одеські спортсмени показали гарну техніку, фізичну підготовку та мужність.

Під час відкриття зустрічі з вітальними словами до учасників змагань звернулися голова Теребовлянського районного ЦФЗН «Спорт для всіх»  Ярослав Королюк, тренер одеської команди Сергій Антонов та теребовлянський тренер Віталій Москва. Вони вітали молодих спортсменів та бажали всіляких гараздів й перемоги. Арбітрами змагань виступили: Сергій Чепков, майстер спорту СРСР, м. Львів; Іван Ковальчук, майстер спорту України, м. Вараш  Рівенської області; Олександр Котлярський;  майстер спорту СРСР, м. Кременець.

Нагадаємо, що участь в змаганнях брали юнаки з 2006 по 2010 років народження різних вагових категорій, проте був зроблений і вийняток, вперше на ринг дозволили вийти боксерам 7-8 років. І хоч їх бій тривав недовго, діти показали себе і були досить задоволеними, як і їх батьки, які тут були присутні. Також слід відмітити, що не всі запрошені спортсмени прибули на товариську зустріч та від того вона не втратила своєї яскравості, цікавості.

Спостерігаючи збоку за поєдинками, цікаво було дивитися не лише на юних боксерів, а ще більше на їхні групи підтримки і, найперше, батьків. Їх вирази облич відображали неймовірне, ніби то вони самі приймають участь у бою і незалежно чи то був тато, а чи мама. Вони горлали на всю, - Давай, сину! Бий! Та не так, знизу, з боку …, - і т.п. Крім того, соратники по заняттях також вносили свою лепту скандуванням імен бійців і таким чином підтримували бойовий дух товаришів. А бійці проявляли дорослу чоловічу мужність, силу волі, впевненість, показували неабияку боксерську техніку та волю до перемоги.

Сергій Антонов – заслужений тренер України, головний тренер Одеської області з боксу розповів про себе та своїх вихованців: «На цю товариську зустріч юних боксерів ми привезли трьох спортсменів віком від 10 до 12 років з нашої ДЮСШ, де я працюю. В загальному в нашій спортивній школі є близько 70 боксерів. Я займаюсь боксом із самого дитинства і підготував за роки тренерства близько 20 майстрів спорту України, а також декількох майстрів міжнародного класу, які займали призові місця на чемпіонатах світу, Європи. Наприклад, це така постать у великому боксі, як наш одесит Георгій Чигаєв , який є Заслуженим майстром спорту, він 4-разовий чемпіон України, чемпіон Європи з боксу 2008 року у ваговій категорії до 51 кг, брав участь у Олімпійських іграх 2008 року». На запитання – як ви міркуєте, ваші спортсмени нині виграють, пан Сергій відповів: « Ми з моїми соратниками, іншими тренерами нашої школи, не привезли найкращих бійців, щоб не подумали всі, що ми лише виграємо. А також тому, що такі товариські зустрічі є дуже повчальними для спортсменів і вони вчаться одночасно та показують на що здатні. Але думаю, ми все таки виграємо».

Було взято й інтерв’ю в переможців турніру, як теребовлянців, так і гостей. Тут слід відмітити таку особливість – чомусь завжди беруть інтерв’ю у переможців. Це напевно тому, що по переможених і так видно, що вони відчувають… Головним запитанням до юних боксерів було - завдяки чому, кому вони перемогли у двобої.

Віктор Шафранович, 10 років, Теребовля: «Сьогодні я переміг дякуючи нашому тренеру, він добре нас готував всі ці роки і особливо напередодні змагань. Із самого початку бою я себе настроїв на перемогу, тому зібрався і… переміг».

Дуже гарно відповів один із переможців турніру Петро Якименко, 13 років з Одеси: «Я дуже люблю бокс і займаюсь ним вже чотири роки. Цей вид спорту дає змогу виробити в собі силу волі, мужність, стати справжнім чоловіком. А чому я переміг? А так в мене завжди, я завжди перемагаю, подібним чином буду намагатися діяти і надалі. У нас класний тренер і завдяки його науці в мене є велика перспектива на майбутнє».

Підсумував результати змагань тренер теребовлянського клубу «Характерник» Віталій Москва: «Даний турнір дав нам багато всього: ми мали змогу подивитися на вихованців відомого тренера з Одеси, прийняти до уваги свої проріхи у підготовці молодих боксерів. Надалі будемо шліфувати техніку бою, нарощувати фізичну підготовку бійців, а також виховувати в них сміливість, рішучість, силу волі та мужність. У своїй тренерській роботі намагаюся довести до кожної дитини, їх батьків, що суперник в боксі, як і в любому іншому виді спорту, це не ворог, а соратник, товариш, у якого можна багато чого навчитись, перейняти. Користуючись нагодою, хочу відмітити одного із постійних спонсорів нашого клубу – Віталія Сурмая, він родом з Теребовлі, але нині проживає в Одесі, це завдяки йому ми познайомилися із одеськими боксерами та співпрацюємо. До речі, його син також приймав участь у турнірі.

Які результати змагань? Це була товариська зустріч і, думаю, тут головний результат в тому, що ми побачили один одного, навчилися і перейняли багато чого обопільно. Якщо ж говорити по протоколу, то результати у нас з одеситами майже рівні. Ми щиро дякуємо всім тренерам, суддям та учасникам змагань за дружбу, за те, що завітали у наш древній град. До слова сказати, перед турніром гостям була влаштована екскурсія нашим містом, на фортецю, що на Замковій горі, а також в Зарваницю».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото: Олег Капуста


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews