Родини ветеранів українсько-російської війни з Рівненщини активно відпочили на річці Случ

30.07.2019 13:53   Опубліковано : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

Сьогодні громадянське  суспільство приділяє значну увагу адаптації ветеранів українсько-російської війни та учасників бойових дій до мирного життя. За ініціативи та сприяння  Західного міжрегіонального управління Державної служби у справах в України у справах ветеранів та учасників антитерористичної операцій і  профільних громадських спілок  Громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» 26 -28 липня 2019 року провела для ветеранів «Інтеграційну сімейну програму «Сімейне коло».

Величезна роль в соціально-психологічній адаптації належить родині, тим людям, які знаходяться найближче. Від їх розуміння в якому стані знаходиться ветеран, залежить як скоро він повернеться до мирного повсякденного буття. Реалізований проект був спрямований на поглиблення комунікації в родинах ветеранів та інтеграції до мирного життя, через залучення до активного сімейного відпочинку.

null
 Фото ГO «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

В рамках проекту було проведено анкетування та відбір десяти сімей ветеранів та учасників антитерористичної операції. Дана підготовча робота була здійснена при сприянні Західного міжрегіонального управління Державної служби у справах в України у справах ветеранів та учасників антитерористичної операцій та  профільних громадських спілок.

Відібрані сім’ї в взяли участь у триденній інтеграційній сімейній  програмі, що включала:

- наметове таборування;

- сплав річкою Случ;

- інтеграційну сімейну програму з квестами, іграми, конкурсами.

- ігри, ватри, пісенні конкурси та забави.

- крєзнавчу програму (ознайомлення з природними родзинками Надслучанщини).

Реалізований  Громадською організацією «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» проект є тим посильним вкладом, який може внести організація в питання соціального обслуговування учасників бойових дій та їх сімей. Даний проект став можливий завдяки організаційній та фінансовій підтримці Департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews