Острожани презентували Інтерактивний музей стародруків

30.07.2019 22:43   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Погортати стародавню книгу на Touch-моніторі можна буде в Острозькому «Інтерактивному музеїю стародруків». Проект став переможцем конкурсу від Міністерства культури України «Малі міста – великі враження».

Співавторка проекту Світлана Позіховська зазначила, що впродовж чотирьох місяців експозицію перебудують, а виставкову залу першого поверху вежі перетворять у культурний хаб, де за допомогою відеопроекції демонструватимуть історію Луцької брами.

Окрім того, у цій залі передбачене створення виставки десяти найцінніших книг, а також їхнє відцифрування. За допомогою встановлених Touch-моніторів відвідувачі зможуть самостійно дізнатися про виставки та експонати музею. Під час реалізації «Інтерактивний музей стародруків» просторові рішення експозиції виконають, ураховуючи особливості будівлі XVI ст. й потреб людей з інвалідністю.

Для острожан і гостей міста про заплановані у музеї  зміни розповідали директор «Державного історико-культурного заповідника» Микола Манько, автори проекту - заступник директора з наукової роботи Андрій Брижук та завідувачка Музею книги та друкарства Світлана Позіховська.

«Безперечно, усі ці зміни в нашому музеї виправдані, адже ми маємо йти в ногу з часом та відповідати на запити суспільства. Сучасний відвідувач прагне, щоб його знайомство з музеєм та експонатами було інтерактивним. Тому у майбутньому Інтерактивному музеї стародруків можна буде погортати електронні версії найцінніших книг за допомогою Touch-моніторів та дізнатися історію вежі, переглянувши панораму, проектовану на чотирьохсотлітні стіни», – підкреслив керівник проекту Андрій Брижук.

Зауважимо, що автори проекту сподівються, що реалізація «Інтерактивного музею стародруків» сприятиме збільшенню кількості відвідувачів. Також вони підкреслили, що під час перебудови експозиції деякі з виставкових зал Музею книги та друкарства будуть відкриті для відвідувачів.

Дізнатися про цікаве перетворення Музею книги та друкарства прийшло багато острожан та гостей міста. Заступниця Острозького міського голови Оксана Ситницька та керівниця Туристично-інформаційного центру м. Острог Анастасія Драчук поділилися власним досвідом реалізації проекту «Культурний барбакан», який вони разом із ініціативною групою втілювали в життя минулого року після перемоги у конкурсі «Малі міста – великі враження».

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews