В ОДА визначили проект Бачення розвитку, стратегічні цілі й місію Чернівецької області

31.07.2019 08:16   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Робота над Стратегією регіонального розвитку включає кілька етапів. Після формування соціально-економічного аналізу дозволяє краще оцінити актуальний стан та тенденції в економічній, соціальній та екологічній сферах регіону, та виконання узагальненого SWOT-аналізу області на ІІІ етапі формується Бачення розвитку регіону, тобто окреслюються перспективи досягнень в нашому регіоні зі стратегічної точки зору.

Як результат, визначаються стратегічні цілі (напрями) розвитку області, пріоритети смарт-спеціалізації. Проєкт Бачення розвитку, Стратегічні цілі розвитку Чернівецької області обговорили і визначили члени робочої групи із підготовки Стратегії регіонального розвитку на період до 2027 року.

Стратегічні цілі розвитку Чернівецької області полягають, перш за все, у вдосконаленні людського капіталу, адже людина – орієнтир суспільного та економічного розвитку, цінний ресурс згаданого процесу. Для забезпечення продуктивної діяльності людського капіталу необхідне створення комфортних та безпечних умов проживання на території Чернівецької області. З перерахованих цілей слідує формування стратегічного бачення: Чернівецька область – регіон можливостей для інноваційного розвитку з високим рівнем життя.

Крім того, Стратегія визначає місію, місце, роль та функції регіону в нових умовах господарювання, раціональні організаційні та фінансові механізми реалізації Стратегії з урахуванням необхідності забезпечення балансу між стратегічними намірами та внутрішнім ресурсним потенціалом, зовнішніми можливостями, обмеженнями і загрозами.

Наступні стратегічні цілі - модернізація агропромислового комплексу та підвищення конкурентоспроможності регіону шляхом розвитку інфраструктури, переробної промисловості й туризму - визначають місію регіону: самобутній край з перспективою розвитку особистості зі збереженням культурно-духовних цінностей і традицій господарювання. 

Наступним крок - формування плану реалізації стратегічних цілей майбутнього розвитку області через операційні цілі та завдання.  

За матеріалами ЧОДА


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews