На базі управління містобудування та архітектури Чернівецької ОДА утворено Службу містобудівного кадастру

01.08.2019 21:46   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

З метою забезпечення належного функціонування містобудівного кадастру на території Чернівецької області управлінням містобудування та архітектури обласної державної адміністрації (далі-Управління) утворено Службу містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури Чернівецької обласної державної адміністрації (далі - Служба).

Затверджено Положення про Службу розпорядженням обласної державної адміністрації від 29.07.2019 №751-р «Про утворення Служби містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури Чернівецької обласної державної адміністрації».

  • Містобудівний кадастр – це державна система зберігання та використання геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальні одиниці, екологічні, інженерно-геологічні умови, інформаційних ресурсів будівельних норм, державних стандартів і правил для задоволення інформаційних потреб у плануванні територій та будівництві, формування галузевої складової державних геоінформаційних ресурсів.

Створення Служби дасть змогу Управлінню здійснити відповідні заходи щодо створення внутрішнього геопорталу геоінформаційної системи служби містобудівного кадастру.

Ведення містобудівного кадастру та геопорталу містобудівного кадастру дозволить забезпечити органи державного управління актуальною і об’єктивною геопросторовою інформацією про дійсний стан і статус об’єктів землекористування та нерухомості, зміни їх характеристик, функціонального використання, результатів економічної оцінки, метричні дані та ін.

Після створення такого електронного порталу з усією необхідною інформацією можна ефективніше впроваджувати у регіони альтернативну енергетику, додатково розвивати сільськогосподарську галузь, відкривати нові можливості для залучення інвестицій та активізації співпраці з іноземними компаніями тощо.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews