«Ви думали, що задурно?» Івано-франківська лікарня потрапила у гучний скандал через хабарі

Працівники Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні потрапили у гучний скандал через хабарі.

Читайте також

На хабарі за виготовлення закордонного паспорта затримали посадовця прикарпатської міграційної служби
За спробу дати хабар поліцейському прикарпатець заплатить 8500 гривень

Мешканка міста поскаржилась у мережі на те, що медики відмовлялись надавати допомогу її дитині без «грошей у конверті». Гнівний допис розмістила франківський фотограф Мирослава Молитовник на своїй сторінці у Facebook. Вона відзначила, що до лікарні потрапив її син із переломом носа та забоєм головного мозку, пише - Український Простір Прикарпаття.

«Такого відношення, як у обласній дитячій лікарні на Коновальця, я ще не бачила!» – написала франківчанка. За її словами, на огляд до лора дитина потрапила на п’ятий день перебування в медзакладі. Справа в тому, що спершу візит лікаря постійно відтягували, говорячи, що він прийде пізніше, а згодом, вихідними, працівники лише «розводили руками». «І тоді нам сказали, що хоч і на 10-тий день би оглянув, все одно нічого б не робили, бо наркоз не дають поки є струс… Ніс таки порівняли, на 7-мий день, але без наркозу!» – відзначила Молитовник. Вона додала, що згодом до неї прийшов завідуючий відділенням, аби провести «інструктаж».

«Пані, ви якщо хочете консультацію, то берете гроші, кладете у конверт і йдете до заввідділенням, тоді ми консультуємось… Чи що? Чи ви думаєте, що то все задурно?» – переказала репліку медика франківчанка. За словами Молитовник, жінка, яка перебувала з дитиною у цій ж палаті, одразу дала хабар лікарю. Фотограф відзначила, що перед цим медик, оглядаючи дитину сусідки, сказав, що «далі йому лінь дивитись». «Жіночка з нашої палати побігла до нього з грошима, які вона ходила дознімати з банкомату, бо не розраховувала на таку сумму! Але звідки беруться ці цифри, я так і не зрозуміла! Цей ж лікар таки «забив» на мою дитину, сказавши іти до його колеги», – написала франківчанка.

Станом на 10:20 6 серпня допис зібрав понад 350 поширень та більше 190 коментарів. Користувачі обурилися ситуацією та розповіли про схожі випадки. «Кілька років тому мою дитину прооперували на Коновальця, ціни «подяки» я не знала, тому запитала у тих, хто таку ж операцію пережив, але оперувався в іншого лікаря. Відповідну суму підготувала. Реакція хірурга на мою подяку, дослівно: О! Ну це що їв, що радіо слухав! Ще хоча б 500 грн докладіть», «В нас теж є гіркий досвід відвідування лора в цій лікарні. Дитина не дає тепер доторкнутись до себе лікарям, а я довший час перебувала в шоці. Про гроші все прямо, без натяків. А ставлення до маленьких пацієнтів просто жахливе!» – написали в мережі.

За словами містян, хабарництво у цьому медзакладі трапляється часто, більше того – така «традиція» існує вже десятками років. «Зараз мені 45!! Але ця лікарня вже більш, як 30 років, така! Мав можливість у ній лікуватись!!! Будучи ще дитиною, потрапив туди з апендицитом, і два рази мене різали – обидва невдало!!! Пролежав місяць і тиждень, хоч в інших лікарнях тиждень – і вдома!!!… Друзі, тут ще за союзу безлад був!!!», «У лорвідділі, напевно, всі такі, ми теж там лежали з гайморитом, теж все відкрито говорилось «не огляну,бо нема стимулу», – додали користувачі. 


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Український Простір Прикарпаття