Як буковинці святкуватимуть День Прапора та День Незалежності України: програма заходів

19.08.2019 23:14   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

В облдержадміністрації затверджено план заходів з нагоди відзначення 28-ї річниці незалежності України, який був розроблений спільно з представниками громадськості.

Як і зазначалося раніше, святкування проходитить не один день. Фестивалі культурно-освітні заходи, виставки, концерти приурочені до найбільшого державного свята розпочалися з фестивалю «Памір Фест» на горі Томнатик (територія колишньої радіолокаційної станції «Памір»).

21-25 серпня (12.00 – 20.00) в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури і побуту відбуватиметься фестиваль – конкурс «Рідний край Україна».

23-25 серпня (відкриття 23 серпня о 16.00) у Вижницькому та Путильському районах пройде фестиваль мототуризму «Шлях мольфара – 2019 «Примівник».

22-30 серпня в Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться виставка із фондів музею «України серпень золотий», а 22 серпня в обласному художньому музеї – виставка однієї картини: Л. Дуб «Вільними просторами».

28 серпня делегація Чернівецької області візьме участь у всеукраїнському масовому мирному заході «Час НЕ лікує», що проходитиме в Києві.

Офіційні заходи 23 серпня з нагоди Дня Прапора України та 24 серпня з нагоди 28-ї річниці Дня Незалежності України традиційно пройдуть в Чернівцях із залученням широкого кола громадськості.

Заходи 23 серпня:

09.30 – на Соборній площі Урочиста церемонія підняття Державного прапора та прапора Євросоюзу.

09.30-10.00 - Прапорна хода із Соборної до Центральної площі.

10.00 – на Центральній площі Урочиста церемонія підняття великого Державного Прапора України. Привітання керівництва області та міста, вручення нагород.

12.00 - Облмуздрамтеатр ім. О. Кобилянської показ вистави «Трагедія бунту».

18.30 – в Чернівецькій обласній філармонії ім. Д. Гнатюка відбудеться світова прем’єра «Ціна незалежності» (симфонія, написана у радянському концтаборі).

Заходи 24 серпня

Молебні за Україну в храмах населених пунктів області.

10.00 -  Покладання квітів до пам’ятника Героям Буковинського куреня по вул. Руській (Садовського,2).

10.30 – на Центральній площі покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку, стели загиблих в АТО/ООС.

11.30 – на Центральному кладовищі панахида та покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО/ООС.

10.00 – на площі Філармонії відбудеться Забіг Незалежності 2019.

18.30 - Закриття фестивалю органної музики за участі С.Бардаус (орган, м. Чернівці), солістів та творчих колективів Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка.

Запрошуємо представників засобів масової інформації долучитися до висвітлення святкових заходів, популяризації свята Дня Незалежності України та створення авторських передач чи сюжетів з нагоди свята.

За матеріалами ЧОДА


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews