У вересні-жовтні на Буковині відбудеться щорічний профілактичного заходу «Урок»

21.08.2019 08:37   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

З метою виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх безпритульності і бездоглядності, згідно з дорученням Чернівецької ОДА, на Буковині у серпні – вересні 2019 році, організують проведення обстежень житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, вжити заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового періоду.

Це доручено районним державним адміністрація та рекомендовано Чернівецькій міській раді й ОТГ.

Окрім того, задля виявлення дітей, які 2 вересня 2019 року без поважних причин не приступили до занять у загальноосвітніх навчальних закладах, професійно-технічних училищах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації, відбудеться профілактичний захід «Урок».

Проводитиме його служба у справах дітей Чернівецької ОДА спільно з   Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації, обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районними державними адміністраціями, Чернівецькою міською радою, об’єднаними територіальними громадами.

Протягом вересня – жовтня 2019 року вживатимуться заходи щодо повернення або влаштування виявлених дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту дітей, усунення умов і причин, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення до відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей.

Окрім того, необхідно сприяти в охопленні навчанням усіх дітей шкільного віку, переміщених із тимчасово окупованих територій України або районів проведення ООС, виявлених під час проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» впродовж навчального року.

«Основне завдання, яке ми вбачаємо у проведенні «Уроку» - це забезпечення соціальним супроводом дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, виявлених під час проведення профілактичного заходу дітей», - зазначив заступник голови ОДА Василь Гостюк.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews