Більше 2 000 гостей очікують організатори на XХVI Міжнародному гуцульському фестивалі у Вижниці

22.08.2019 08:19   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

21 серпня під час прес-конференції про це повідомив голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк. Він також розповів, що організатори чекають на досить велику делегацію із закордону, зокрема з Латвії, Польщі, Румунії, Болгарії, Молдови.

Як розповіла начальниця відділу культури Вижницької РДА Наталії Додяк, організатори відмовилися запрошувати на Гуцульський фестиваль зірку естради, адже мета фестивалю показати не зірку, а гуцулію з її побутом, їжею, говіркою, одягом, жартами, творчістю та традиціями. «У нас виступатимуть 138 колективів, яких оцінюватимуть у десяти номінаціях», - зазначила вона.

Також вона повідомила, що конкурсні програми, а вони заплановані на 31 серпня, за жанрами відбуватимуться одночасно в різних локаціях: театральний жанр у Вижницькому РБНТД, фольклорний жанр у Банилівському НД, номінація «Кіно- фотомистецтво» в кінотеатрі м. Вижниця, хореографічний жанр в Іспаському СБНТД, пісенний жанр в Берегометському СБК, музичний жанр оркестри, солісти-інструменталісти відбуватиметься на Головній сцені (стадіон «Черемош»), читці-гумористи, солісти-виконавці обрядової гуцульської співанки будуть на сцені на площі Героїв Майдану, а гуцульське декоративно-ужиткове та образотворче мистецтво розташується в «Містечку майстрів» на площі Героїв Майдану.

Перший день, 30-те серпня, буде присвячено науково-практичній конференції, яка увінчається показом автентичного та стилізованого одягу гуцульських регіонів. ­Начальниця управління культури ОДА Віра Китайгородська запросила гостей свята долучитися до одного із флеш-мобів фестивалю та одягнути на свято гуцульський киптар.

«30 серпня після показу одягу ми будемо встановлювати рекорд України «Найбільша кількість гуцульських кептарів на одній локації». Тому кожного з вас будемо рахувати», - додала Віра Китайгородська. Вона також розповіла, що облдержадміністрація з різних програм виділила більше 400 тис. грн. на проведення фестивалю, окрім того кошти зі своїх бюджетів виділили як районна рада, так і Вижницька міська рада, а також до формування бюджету долучилися підприємства та підприємці. «Кожен вніс свою лепту для того аби фестиваль відбувся на високому рівні», - сказала начальниця управління культури ОДА.

За матеріалами ЧОДА

 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews