Зеленського просять дозволити громадянам носити зброю для самозахисту

22.08.2019 09:13   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: pentv.media

Президента України Володимира Зеленського просять навести порядок з обігом зброї. Це звернення підтримали понад 25 000 українців. Про це повідомляє Відкритий із посиланням на офіційне інтернет-представництво голови держави.

На офіційному порталі електронних звернень до Президента України була зареєстрована петиція з проханням навести порядок з обігом зброї. Автор петиції просить голову держави забезпечити громадянам право на захист власного життя та здоров’я з можливістю у разі потреби застосовувати зброю. Також ініціатор звернення пропонує одним із перших законопроєктів розглянути питання регулювання обігу зброї для цивільного населення.

«Відсутність належного правового регулювання і єдиних для всіх правил володіння та використання цивільної зброї позбавляє саме законослухняних громадян дієвого засобу захисту свого життя та здоров’я від злочинних посягань. В той час як, за фактичної відсутності реального контролю, злочинці мають необмежений доступ до будь-якої зброї», — пояснює свою думку автор петиції.

Читайте також

«Звідки айфон, якщо зарплата маленька?»: Зеленський наїхав на керівника митниці

Він вважає, що така ініціатива дозволить зменшити рівень злочинності та, відповідно, підвищити рівень громадської безпеки. Петицію оприлюднили 22-го травня 2019 року. Наразі її підтримали 25 162 підписантів із 25 000 необхідних. До кінця збору підписів залишилося три дні. Після цього її повинен буде розглянути голова держави Володимир Зеленський та надати відповідь її авторові.

Слід нагадати, що раніше у Дніпрі на сайті Єдиних петицій було зареєстровано звернення до міської влади з проханням зупинити злочинність шляхом патрулювання спальних районів силами Нацгвардії та Нацполіції. Автор петиції наголошує на тому, що останнім часом ситуація у місті криміногенною: скоюється усе більше нападів  та пограбувань.

Пізніше у міській раді Дніпра петицію розглянули та надали відповідь. У ній було сказано про те, що міська влада не може зобов’язати Нацполіцію та Нацгвардію здійснювати патрулювання вулиць. Однак, пізніше від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова військовослужбовці отримали відповідне доручення. Таким чином, в українських містах почали охороняти громадський порядок у складі самостійних піших загонів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pentv.media