День міста Тернопіль: зірки – на алеї, рекорди – в артбуці

25.08.2019 13:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: nova.te.ua

Вівторок, 27 серпня, — день народження Івана Франка. Тернопіль креативно вшановуватиме Каменяра: про «Франкові сліди у Тернополі» у формі оригінального музично-поетичного дійства розкажуть хорова капела «Зоринка» та заслужений діяч мистецтв України, відомий письменник Олег Герман.

А середа, 28 серпня, для тернополян — подвійне свято: у день Успіння Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День міста.
Традиційно на День міста, 28 серпня, тернопільська Алея зірок, що на вул. Гетьмана Сагайдачного, поповниться новими іменами. Цього року урочисто будуть відкриті три бронзові зірки з іменами нині, на жаль, уже покійних видатних тернополян: Ігоря Пелиха — відомого телеведучого, тележурналіста, продюсера, громадського діяча; Ізидора Доскоча — директора КЗ ТМР «Дитяча хорова школа «Зоринка» імені Ізидора Доскоча» та однойменної Народної хорової капели; Андрія Пушкаря — українського спортсмена-рукоборця, тренера, заслуженого майстра спорту України, багаторазового чемпіона України, Європи та світу. Четверта зірка буде присвячена 30-річчю громадської організації Тернопільського міського товариства «Вертеп».

Того ж дня у Галицькому коледжі ім. В. Чорновола буде відкрито музей національної слави, а в АртГалереї репрезентуватимуть АртБук «Книга рекордів Тернополя»: буде і на що подивитися (сам метровий АртБук — оригінальний мистецький витвір!), і почитати. Нагадаємо, “Книгу рекордів Тернополя” започаткували З липня 2017 року і за два роки талановиті «файномістяни» встигли «нарекордити» майже 40 записів до цієї книги! Яке ще місто може похвалитися такою кількістю рекордів та рекордсменів? Серед «родзинок» празникового дня у Тернополі — цікавенна та оригінальна костюмована інтерактивна екскурсія (стартує о 19:00 в центральній частині міста), а також екстрим-підйоми на повітряній кулі у парку Національного відродження. Там же відбуватиметься вшанування і нагородження кращих тернополян та гала-концерт за участю тернопільських виконавців та зірок української естради. Головний гість програми — симфонічний рок-оркестр «BREVIS».

— Європейському місту — європейський концерт, — зазначає Олександр Смик. — Хоча привезти до міста майже чотири десятки оркестрантів і забезпечити йому тут живий виступ досить складно, особливо технічно, все ж ми вирішили ризикнути і подарувати тернополяним можливість почути цей, без перебільшення, унікальний колектив!

Симфонічний рок-оркестр «BREVIS» створений в Рівному у 2004 році. Незважаючи на порівняно молодий вік, колектив відомий поціновувачам музики не лише Рівного, а й по всій Україні та за кордоном. Репертуар колективу — справжній ексклюзив: симфонічне виконання найкращих творів відомих рок-гуртів та рок-виконавців! Тому концерти симфонічного рок-оркестру «BREVIS» завжди відбуваються «на ура», і виступ у Тернополі не стане винятком!


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: nova.te.ua