Торік на Буковині вперше усиновили сімейну групу з 3-х дітей, - Інна Савісько

28.08.2019 09:06   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

На обліку служб у справах дітей області на сьогодні перебуває 986 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З початку 2019 року статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, надано 75 дітям.

Із загальної кількості  таких дітей  734 – виховується в сім’ях опікунів, піклувальників, що складає 74% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомила заступниця начальниці служби у справах дітей обласної державної адміністрації Інна Савісько на сьогоднішній пресконференції.
За відповідний період встановлено опіку та піклування над 60 дітьми.

В області діє 16 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 105 дітей, та 52 прийомні сім’ї, в яких виховується 102 дитини. У цьому році створено 2 прийомні сім'ї та влаштовано 11 дітей. 

За відповідний період усиновлено  9 дітей: 8 - громадянами України, 1 - іноземцями. Зокрема, торік та в 2019 році діток усиновлювали громадяни з таких країн, як Італія та Америка. Цікавим є той факт, що у 2018 році на Буковині вперше усиновили сімейну групу з 3-х дітей.

За словами Інни Савісько, загалом сімейними формами виховання в області охоплено 95% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За матеріалами ЧОДА

 

 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews