Підприємці Буковини можуть взяти участь у конкурсному відборі проектів

02.09.2019 23:18   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Чернівецькою обласною державною адміністрацією спільно з Регіональним фондом підтримки підприємництва по Чернівецькій області розпочинається реалізація у 2019 році програми часткового відшкодування відсоткових ставок за користування банківськими кредитами суб’єктам малого і середнього підприємництва для реалізації проектів у пріоритетних напрямках розвитку області, на що в обласному бюджеті на 2019 рік  передбачено 450 тис. грн.

Так, у рамках реалізації заходів Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Чернівецькій області на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням XХVІII сесії Чернівецької обласної ради VІІ скликання від 18 грудня 2018 року №207-28/18 оголошується конкурсний відбір проектів з метою часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації проектів у пріоритетних напрямках розвитку області.

Компенсація надається на умовах конкурсного відбору суб’єктам малого і середнього підприємництва, які відповідають критеріям, встановленим частиною 3 статті 55 Господарського кодексу України та залучили протягом поточного або минулого бюджетного року, кредити у банківських установах терміном до трьох років у національній валюті на реалізацію проектів у пріоритетних напрямках розвитку області.

Компенсація надається в розмірі 100 відсотків облікової ставки Національного банку України, яка діяла на 1 січня поточного бюджетного року, але не більше 50 тисяч гривень одному суб'єкту підприємництва протягом одного бюджетного року.

Детальні умови проведення конкурсного відбору викладені у Порядку використання коштів,передбачених Комплексною програмою розвитку малого та середнього підприємництва у Чернівецькій області на 2019-2020 роки на часткове відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації проектів у пріоритетних напрямках розвитку області, який затверджений розпорядженням обласної державної адміністрації від 31 липня 2019 року №752-р зареєстрованим в Головному територіальному управлінні юстиції у Чернівецькій області 15 серпня 2019 року за №36/2628, що додається.

Організаційне забезпечення конкурсного відбору та прийом документів здійснюється Регіональним фондом підтримки підприємництва по Чернівецькій області:

- адреса: 58002, м. Чернівці, вул. Українська, 13

- телефон: 050-373-25-17

- e-mail: rfpp_chv@ukr.net

Початок прийому документів для участі в конкурсі з 03 вересня 2019 року, кінцевий термін подання документів – 03 жовтня 2019 року.

Довідки за телефонами: 050-373-25-17, 55-31-52

Документи, які подаються для участі у конкурсному відборі (у паперовому та електронному вигляді):

1) заявка на участь у конкурсному відборі (додається);

2) виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних   осіб – підприємців та громадських формувань;

3) бізнес-план з фінансово-економічним обґрунтуванням проекту, який повинен містити інформацію про:

- назву, мету, вартість та джерела фінансування проекту, соціальні та екологічні наслідки його впровадження;

- фінансово-економічні показники ефективності проекту (фактичне збільшення обсягів виробництва, відрахувань до бюджету, досягнутий рівень рентабельності, термін окупності);

- створення нових робочих місць, зокрема, за умови збереження наявного

персоналу;

- рівень заробітної плати працівників, які будуть працевлаштовані на нові робочі місця;

- впровадження енергозберігаючих заходів, їх обґрунтування та оцінка економічної ефективності від їх впровадження;

4) інформацію про чисельність працюючих та розмір середньої заробітної плати;

5) копію кредитного договору, завірену банківською установою, яка надала кредит;

6) довідку банківської установи із зазначенням загальної суми кредиту, загальної суми відсотків, сплаченої суми відсотків за відповідний період та розрахункової суми відсотків, що підлягає відшкодуванню за рахунок компенсації;

7) довідки про відсутність простроченої заборгованості зі сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, внесків до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з виплати заробітної плати;

8) копію фінансового звіту (декларації) за останній рік і останній звітний період;

9) копію паспорту, ідентифікаційного коду (для фізичних осіб-підприємців);

10) копію статуту, завіреного суб’єктом господарювання (для юридичних осіб);

11) довідку про те, що суб’єкт господарювання не є банкрутом та щодо нього не порушено справу про банкрутство;

12) інформацію про будь-яку державну допомогу, отриману протягом останніх трьох років за рахунок державного чи місцевих бюджетів.

Відповідальність за повноту і достовірність відомостей в поданих документах покладається на суб’єктів підприємництва.

Додатки:

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews