З 2016 року на Буковині створили 15 опорних навчальних закладів

05.09.2019 20:14   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

В рамках реформи загальної середньої освіти пріоритетом є створення і модернізація закладів загальної середньої освіти ( ЗЗСО).

"В цілому з 2016 року в області вдалось створити 15 опорних навчальних закладів та 26 філій, на які виділено 19 400 тис. грн. Зокрема, цьогоріч нам вдалося створити 2 опорних заклади - Хряцьківський НВК Герцаївського району та Шебутинецький НВК Сокирянського району", - розповіла в.о. директорки Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко на прес-конференції.

Вона також повідомила, що важливими завданнями залишаються будівництво, реконструкція та відновлення освітянських установ.

З початку року вдалось здійснити добудову корпусу Сторожинецької гімназії №2 на 117 місць. Це дало можливість охопити більшу кількість учнів ЗЗСО. 

За словами Ірини Ісопенко, пріоритетом Уряду є створення дошкільних місць.

Завдяки добудові закладів дошкільної освіти, зокрема, в с. Іспас (ЗДО "Берізка" Вижницької ОТГ), Валя-Кузьмина ("Веселка" Волоківської ОТГ) та м. Чернівцях вдалось створити додаткові місця: станом на 1 вересня вже створено 260 таких місць, відповідно, дітки пішли у дитячі садки, котрі відповідають новому освітньому середовищу.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews