Чернівецькі рятувальники попереджають про небезпеку та наслідки спалювання сухої рослинності

09.09.2019 09:17   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Зібравши урожай з городів та садів, люди проводять прибирання своїх присадибних ділянок. Зібране сміття деякі громадяни не відвозять у спеціально відведені місця, а спалюють на території власного домогосподарства чи неподалік нього.

Неконтрольовані пожежі сухої рослинності – це не тільки знищені та зруйновані будівлі, спалені сади, поля та ліси, це ще й покалічені людські життя. Задля попередження таких дій громадян, працівники Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно з Управлінням контролю за благоустроєм міста Чернівецької міської ради та поліцією 6 вересня провели рейд житловим та дачним секторами в мікрорайоні «Роша» м. Чернівці.

На одному обійсті під час інспекції спільна група виявила громадян, які спалювали сухе листя та сміття на своїй прибудинковій території. Власникам домогосподарства вогнеборці роз’яснили небезпеку та наслідки таких дій, нагадали основні правила пожежної безпеки у побуті та як діяти у разі виникнення пожежі. У свою чергу, працівники Управління контролю за благоустроєм міста склали на порушників протокол про адміністративне правопорушення.

Під час рейду рятувальники роздали чернівчанам й пам’ятки на пожежну тематику. Зокрема, про заборону спалювання сухої трави та відповідальність перед законом за такі порушення.   

Управління ДСНС України у Чернівецькій області


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews