«Ходімо ходити!» – під таким гаслом проходить європейський тиждень мобільності у Чернівцях

09.09.2019 23:23   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Чернівці 9-й рік поспіль  долучаються до кампанії Європейський тиждень мобільності. Хартію, що засвідчує участь міста в європейській кампанії мобільності 9 вересня підписав і Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

«Крок за кроком намагаємося долучати чернівчан до використання екологічно безпечного та здорового транспорту. Збільшуємо тролейбусний  парк, починаємо працювати над реалізацією Концепції розвитку  велоінфраструктури Чернівців, враховувати її вимоги під час капітального ремонту доріг. Однак, цей транспорт зможе здобути перевагу, якщо будуть створені інфраструктурні умови і громадськість вестиме  активну роз’яснювальну роботу. Тому  завжди підтримуємо громадський  вело рух», -  зазначив Олексій Каспрук.

Традиційно, організатором тижня мобільності у Чернівцях, які популяризують використання сталих способів пересування, є Буковинська агенція регіонального розвитку.

Темою кампанії 2019 року є безпека пішоходів та велосипедистів, а цьогорічне гасло – «Ходімо ходити!» Серед родзинок цьогорічного тижня мобільності – пішохідна екскурсія «Неіснуючий транспорт Чернівців», яку проведе екскурсовод пан Ярко. Екскурсія розпочнеться о 17:00 19 вересня, місце збору учасників – Центральна площа. Перетворювати парковку на парк, тобто святкувати день ПАРКування, організатори спільно з Молодіжним центром будуть 20 вересня. Починаючи з 14:00 на парклеті, що на вул. Бандери, працюватиме виїзна студія Суспільного, гості якої  будуть обговорювати питання просторового та транспортного розвитку Чернівців, безпеки на дорогах.

Крім того, на відвідувачів чекатимуть настільні ігри, лаунж зона, англійський мовний клуб, лекції, воркшоп та виступ музичних гуртів просто неба. Традиційно, у вівторок, 17 вересня, ранкова кава чекатиме на всіх велосипедистів у мережі закладів OZZY fastfood, а вже 18 вересня відбудеться нічний велопробіг вулицями міста.

Вихідні порадують елегантним велопарадом дівчат (22.09) та дитячими велоперегонами “Дивогонка” від НСОУ Пласт, що розпочнеться 21 вересня об 11:00 у Парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка (біля центрального входу). Детальніше про всі заходи Європейського тижня мобільності у Чернівцях можна дізнатись на сторінці https://www.facebook.com/NGO.BARD/  та у Анастасії Головченко, координаторки заходів Буковинської агенції регіонального розвитку (тел. +380950441218 , a.golovchenko@bard.cv.ua).

За матеріалами http://chernivtsy.eu 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews