Понад два мільярди гривень спрямував бізнес Буковини на соціальні виплати

10.09.2019 08:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У січні-серпні 2019 року платники Чернівецької області перерахували до бюджету 2124,7 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Таким чином, за вісім місяців поточного року надходження ЄСВ перевищили планові показники на 61,6 млн гривень.

У порівнянні з січнем-серпнем минулого року забезпечено приріст надходжень на 21,7 відсотка, або на 378,9 млн гривень. Нагадаємо, що протягом 2018 року ДФС забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 1745,8 млн гривень.

У податковій службі Буковини наголошують що й надалі контролюватимуть дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальних допомог.

Та нагадують, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати ЄСВ не передбачено. Заборгованість не підлягає списанню. Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується. 

Крім того, у разі несплати роботодавцем єдиного внеску, найманому працівникові такі періоди не зараховуються до страхового стажу.

У податковій службі також радять слідкувати за інформаційними повідомленнями, адже відповідно до вимог стандарту IBAN реквізити рахунків для сплати єдиного внеску будуть змінені. Інформацію щодо реквізитів банківських рахунків для сплати єдиного соціального внеску можна отримати на офіційному порталі Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області в розділі «Бюджетні рахунки» або у Центрах обслуговування платників.

 ГУ ДПС у Чернівецькій області

 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews