Цьогоріч 49 безробітних буковинців стали підприємцями

11.09.2019 08:17   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У 2019 році 49 буковинців пройшли шлях від бізнес-ідеї до започаткування власної справи за сприяння служби зайнятості. Загальна сума виплат станом на 1 вересня 2019 року склала 1 млн 755 тис. 700 гривень.

Серед безробітних, котрі отримали одноразову допомогу на випадок безробіття на організацію підприємницької діяльності – 9 учасників АТО/ООС, 2 осіб з інвалідністю, 1 особа передпенсійного віку.

«Безробітні, котрі вирішили спробувати себе у підприємництві, започаткували свій бізнес у роздрібній торгівлі, сфері послуг, у виробництві, зокрема будівельних матеріалів чи меблів. Також є підприємці, котрі займаються ремонтом автомобілів. Кожен з них пройшов відповідне навчання, стажування, пропонував бізнес-ідею і складав бізнес-план. Остаточне рішення про надання одноразової виплати допомоги на випадок безробіття для організації підприємницької діяльності приймала комісія», – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільше серед підприємців, котрі започаткували власну справу за сприяння служби зайнятості, чернівчан (15), інші - з районів Чернівецької області та м. Новодністровськ.

Докладніше про можливості започаткувати власний бізнес можна дізнатися на сайті Державної служби зайнятості.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews