У Тернополі активно будують громадські об’єкти попри скруту

11.09.2019 09:13   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Місто виділило кошти на Гаївський міст. До кінця року планують завершити реконструкцію Привокзальної площі, а в місті запускають нові спортивні об’єкти

Розвиток фізкультури і спорту

Тернопіль давно перетворився у місце проведення кількох великих спортивних подій України. Тут відбуваються, як професійні першості такі, як кубок водно-моторного спорту, так і масштабні фізкультурно-спортивні заходи, до яких активно долучаються самі тернополяни, такі, як тернопільський напівмарафон. Загалом же “спортивна тема” належить до однієї з основних у стратегії розвитку міста, обраної міським головою Сергієм Надалом та його командою. Тож невипадково у місті постійно тривають роботи з будівництва нових та реконструкції вже існуючих об’єктів спортивної інфраструктури. Днями завершився капітальний ремонт футбольного поля з натуральним газоном, що у гідропарку “Топільче” поруч з картинговою трасою.

Як розповів міський голова Тернополя Сергій Надал, під час ремонту тут повністю оновлено основу футбольного поля, влаштовано новий трав’яний газон, облаштовано систему автоматичного поливу води, що забезпечуватиме повне і рівномірне зрошування всієї ділянки поля, встановлено штучне покриття навколо ігрового поля, оновлено глядацькі трибуни та вмонтовано огорожу.

“Наразі укріплюється коренева система газонної трави, в подальшому буде нанесена розмітка та встановлені нові ворота. Заплановано, що уже весною наступного року на цьому стадіоні пройдуть матчі другого кола Чемпіонату України серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів”, - зазначив Сергій Надал

Оновлене футбольне поле розміром 105х75м буде використовуватися для організації навчально-тренувального процесу КЗ "ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту", а також не виключається можливість проведення тут різноманітних змагань, навчально-тренувальних зборів та матчів інших футбольних клубів. До цього часу у ДЮСШ не було належного стадіону для забезпечення тренувальним процесом, а тепер це футбольне поле стане їхнім основним ігровим полем, де спортсмени зможуть тренуватися та приймати матчі.
У КЗ Тернопільської міської ради «ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту» футболом займаються понад 600 дітей, серед яких чотири команди гравців приймають участь у вищій лізі Дитячо-юнацької футбольної ліги України.

Також розпочався капітальний ремонт приміщень фізкультурно-оздоровного комплексу (ФОК) та басейну КЗ «ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту», що знаходиться на вул. Братів Бойчуків, 4а. Зі слів начальника управління сім`ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради Миколи Крутя, в ході реконструкції комплексу тут заплановано відремонтувати усі внутрішні приміщення, облаштувати трибуни на понад 500 глядацьких місць, влаштувати усю необхідну інфраструктуру для спортсменіав та їх тренерів, що включає облаштування туалетних та душових кімнат, роздягалень та кімнат для зберігання спортивного інвентарю, окрім того, тут ведуться роботи з оновлення освітлення, капітального ремонту зовнішнього фасаду будівлі та проводиться утеплення і гідроізоляція басейну. Ремонтні роботи планують закінчити до кінця року. Після реконструкції комплексу вихованці тернопільської дитячо-юнацької спортивної школи, а також аматорські команди зможуть займатися тут різноманітними ігровими видами спорту, зокрема, футзалом, гандболом, волейболом та баскетболом. Варто зауважити, що до цього часу у Тернополі не було відповідних спортивних залів стандартних розмірів  для занять ігровими видами спорту. А тепер у цьому комплексі зможуть займатися також і волейболісти, і баскетболісти», - зазначає керівник КЗ «ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту» Роман Коверко.

Реконструкція Привокзальної площі

Паралельно у центральній частині Тернополя не припиняються роботи з облаштування громадських просторів та ведення капітальних ремонтів об’єктів благоустрою. Паралельно з оновленням скверу Чорновола, цими днями у місті розпочалася реконструкція Привокзального майдану, що забезпечить прямий доступ жителів та гостей міста  з головного входу залізничного вокзалу Тернополя до вулиці Чорновола та Театрального майдану.  Привокзальна площа є своєрідними «Воротами Тернополя», де починається знайомство туристів з Файним містом, понад мільйон яких відвідало цьогоріч Тернопіль.

Згідно з проєктом реконструкції Привокзальної площі, тут заплановано облаштувати зону для екскурсійних автобусів, розмежувати місця для стоянки приватного транспорту та таксі, оновити дорожнє покриття, провести благоустрій території з влаштуванням нового вуличного освітлення, зелених зон та місць для відпочинку. Наразі ремонтні роботи розпочалися на пішохідній ділянці.

Ремонти дворів та відновлення Гаївського мосту

Попри складну ситуацію з фінансуванням, якого довгий час очікують з державного бюджету, міська адміністрація самотужки продовжує роботи з відновлення Гаївського мосту. Паралельно місто продовжує роботи з ремонту дворів і міжквартальних проїздів. Цьому була присвячена остання сесія міської ради.

На п’ятничній 38-ій черговій сесії Тернопільської міської ради депутати внесли зміни до бюджету громади на 2019 рік. Відповідно до змін, дохідну частину бюджету збільшено на 15,3 млн грн за рахунок перевиконання плану першого півріччя цього року та за рахунок субвенцій з державного бюджету.

“Найбільше з цих коштів, а це понад 25 млн грн, спрямовано на утримання галузі житлово-комунального господарства. За них планується виконати поточні та капітальні ремонти доріг, тротуарів, міжквартальних проїздів та об’єктів житлового фонду міста, - розповідає Сергій Надал. – Також за ці кошти буде проведено реконструкцію мультиспортивного майданчика на вул. Тарнавського, 22. Окрім того, в черговий раз з бюджету громади виділено кошти в сумі 9,8 млн грн на продовження капітального ремонту Гаївського шляхопроводу”.

Від початку 2019 року депутати декілька разів вносили зміни до бюджету громади та спрямовували загалом понад 16 млн грн на реконструкцію Гаївського мосту. Однак для повноцінного завершення робіт з реконструкції мосту, коштів з бюджету громади Тернополя є недостатньо, а якщо фінансування з держбюджету так і не надійде, то влаштування буро-набивних паль та основної опори шляхопроводу - це максимальне завдання, яке можна буде виконати за кошти з місцевого бюджету цього року.

Нагадаємо, Гаївський міст тривалий час перебував в аварійному станіі зважаючи на той факт, що під мостом проходить залізнична колія, якою пересуваються як пасажирські, так і вантажні поїзди, міською радою вжито негайних заходів щодо недопущення виникнення будь-яких техногенних ситуацій, а саме: з 1 травня тут почалися роботи з реконструкції шляхопроводу.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews