Цього року 86220 дітей Чернівецької області охоплено різними формами оздоровлення та відпочинку

11.09.2019 20:25   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

11 вересня  2019 року під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Богатирця відбулось засідання обласної координаційної ради з питань організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у  2019 року.

Участь в засіданні взяли члени Координаційної ради, представники Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, Управління Держпраці у Чернівецькій області, Головного управління Держпродспоживслужби України в Чернівецькій області, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області, Чернівецької обласної ради профспілок, профільні заступники та представники районних державних адміністрацій, Чернівецької міської ради, об’єднаних територіальних громад та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області.

Обговорено питання дотримання санітарного законодавства під час літнього оздоровлення та відпочинку дітей, про організацію роботи закладів оздоровлення та відпочинку дітей в частині дотримання протипожежного стану об’єктів, щодо роботи закладів оздоровлення та відпочинку дітей у поточному році в частині дотримання охорони праці та промислової безпеки, а також підведено підсумки роботи Чернівецької обласної ради профспілок щодо організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році.

Впродовж оздоровчого сезону 2019 року діти отримували послуги з оздоровлення та відпочинку: у 110 пришкільних таборах з денним перебуванням, у 3 праці та відпочинку, у 9 наметових містечках, у 11 стаціонарних дитячих оздоровчих закладах.

 У літній оздоровчий період в області функціонувало 218 літніх мовних таборів, а також 24 літні мовні табори з удосконаленим вивченням української мови у школах з румунською мовою навчання.

У 2019 році на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки було фактично виділено бюджетні асигнування у розмірі  26 млн. 296 тис. 700  грн. (уточнено станом на 01.09 2019 року), що на 3 млн. 266 тис. 700 грн. більше, порівняно з 2018 роком, у тому числі:

- з обласного бюджету – 14679,7 тис.грн.  (2018 -  13617,3  тис. грн.);

- з місцевих бюджетів (включаючи ОТГ) – 11617,00 тис.грн. (2018 - 9412,7  тис. грн.).

Загалом, під час проведення оздоровчої кампанії різними формами оздоровлення та відпочинку охоплено 86220 дітей Чернівецької області або 93,7  % від загальної чисельності дітей шкільного віку від 7 до 17 років.

Послугами з оздоровлення охоплено 23533  дітей, відпочинком охоплено 62687 дітей.

Під час проведення оздоровчої кампанії в першу чергу увага приділялась дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки  (серед них –діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти осіб, визнаних учасниками бойових дій; діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій; діти з багатодітних, малозабезпечених сімей; діти з інвалідністю; діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи; талановиті й обдаровані діти; діти, які перебувають на диспансерному обліку).

На  засіданні було підведено підсумки оздоровчої кампанії, а також надано ряд рекомендацій  директорам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку щодо покращення умов безпечного перебування дітей в оздоровчих закладах.

 
За матеріалами ЧОДА

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews