Пільговий період розмитнення закінчився: власників «євроблях» почали штрафувати

12.09.2019 15:04   Автор : Новини Тернопільщини
Джерело: korupciya.com

З 22 серпня вступили в силу штрафні санкції для власників автомобілів на єврономерах. За цей період були оштрафовані 243 водія.

Про це повідомили в Державній фіскальної службі (ДФС) у відповідь на запит журналістів.

“Згідно з базою даних ДФС, за ознаками зазначених правопорушень з 22 серпня 2019 року по 4 вересня 2019 року складено 243 протоколи про порушення митних правил”, – йдеться у відповіді ДФС.

Пільговий період для розмитнення “євроблях” закінчився 22 серпня. З тих пір водіїв, які ввезли машини в Україну і порушили термін перебування таких авто в режимі транзиту, почали штрафувати. 

У разі перевищення терміну доставки авто до кордону на 20-30 діб передбачений штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо термін перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягає 170 тис. грн або авто конфіскують.

Передбачена також відповідальність за передачу “євробляхи” у володіння або розпорядження іншій особі, а також її використання в комерційних цілях. При такому порушенні доведеться заплатити штраф в 34 тис. грн.

Як повідомлялось раніше, власники “євроблях” отримають чергову відстрочку з виплати штрафів за використання автомобілів на іноземних номерах: президент України Володимир Зеленський подав до парламенту законопроект, яким введення таких санкцій буде відкладено ще на три місяці.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: korupciya.com