Спортсменів Буковини привітали з Днем фізичної культури і спорту України

13.09.2019 23:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У суботу в Україні відзначатимуть День фізичної культури і спорту України.

Голова обласної державної адміністрації Ігор Богатирець привітав спортивну родину області та усіх причетних до сфери фізичної культури та спорту на Буковині з прийдешнім святом.

«Саме ви, спортсмени, вмієте вправно долати труднощі та досягати поставлених цілей та перемог. Наша область завжди славилася спортивними талантами та здобутками. Так,  за 8 місяців поточного року в області підготовлено 2 заслужених тренерів України, 2 заслужених майстрів спорту України, 1 майстер спорту України міжнародного класу, 26 майстрів спорту України, 75 кандидатів у майстри спорту України, 47 спортсменів I спортивного розряду. Успішно виступають в міжнародних змаганнях представники таких олімпійських видів спорту: стрільба з лука, легка атлетика, карате, бокс, вільна боротьба, велосипедний спорт, плавання, волейбол, баскетбол. З неолімпійських видів спорту в нас гарні високі здобутки з панкратіону, рукпашного бою, пауерліфтингу».

Він відзначив, що підтримка розвитку фізичної культури та спорту в нашому краї зростає: торік понад 80 млн. грн. виділено на згадані цілі, на сьогодні на галузь заплановано 106 млн. грн.

Також на урочистостях з нагоди свята вручили нагороди обласної виконавчої влади.

Почесні грамоти ОДА отримали:

Іван Собко - тренер-викладач з боксу комунального закладу "Чернівецька обласна школа вищої спортивної майстерності";

Петро Горюк - тренер-викладач обласної дитячо-юнацької спортивної школи "Авангард" з панкратіону;

Олександр Совєтов - спортсмена обласної дитячо-юнацької спортивної школи "Інваспорт";

Федір Блинду - директор Сокирянської дитячо-юнацької спортивної школи "Колос";

Ярослав Зорій - декан факультету фізичної культури та здоров'я людини ЧНУ імені Юрія Федьковича;

Людмила Бутковська - тренер-викладач з художньої гімнастики обласної дитячо-юнацької спортивної школи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Богдан Вітовський - керівник управління молоді та спорту облдержадміністрації - за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту на Буковині отримав почесну відзнаку ОДА "На славу Буковини".

 
За матеріалами ЧОДА

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews