Будинок в Дрогобичі, де сталась трагедія, може обвалитись повністю

Такого висновку дійшли експерти, які обстежували будівлю.

14.09.2019 21:22   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Твоє місто

У п'ятницю, 13 серпня, заступник голови ЛОДА Василь Лозинський повідомив про проміжні висновки експертів щодо будинку в Дрогобичі, де у ніч на 28 серпня стався обвал. Будинок є вкрай аварійним і може зруйнуватись будь-якої миті, сказав Василь Лозинський в ефірі UA:Львів, пише - Твоє місто.

Остаточні висновки, за його словами, будуть за два тижні. Проте вже зараз зрозуміло, що люди не зможуть повернутись до своїх домівок. Перебувати в будинку, кажуть експерти, украй небезпечно: за час, що триває слідство, тріщини у підвальних приміщеннях вцілілих під'їздів стали більшими.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма каже, що для будівництва нового будинку для мешканців, які зараз живуть в гуртожитках, готелях та орендованому житлі, вже зарезервували земельну ділянку. Будівництво коштуватиме від 80 до 120 млн грн, що, за словами Тараса Кучми, проситимуть в ЛОДА та в уряду. Тривалість будівництва становитиме близько року.

Василь Лозинський зазначив, що купівля житла для постраждалих на вторинному ринку коштуватиме близько 45 млн грн. Ідеться про 63 квартири. Коли буде висновок експертів, із ним звернуться до уряду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто