Понад 450 буковинців уклали контракт на службу в ЗСУ

15.09.2019 20:41   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Від початку року військовими комісаріатами Чернівецької області відібрано на службу за контрактом більше 450 кандидатів, 46 з яких - жінки.

Буковинцям пропонується широкий вибір військових спеціальностей та можливість проходити військову службу як на бойових посадах, так і небойових в тих же бойових бригадах. Серед затребуваних на даний час спеціальностей є багато таких, що споріднені з цивільними - водії, фінансисти, медики тощо.

Сьогодні основними військовими частинами, в яких бажають проходити військову службу мешканці краю – є ті, які дислокуються в нашій області, або поблизу. Це підрозділи 10 окремої гірсько-штурмової бригади, Десантно-штурмових військ та Закарпатська 128 окрема гірсько-штурмова бригада, в яких грошове забезпечення є вищим, ніж в інших у зв’язку із специфікою виконання завдань.

На сьогоднішній день ЗСУ пропонує сприятливі та вигідні умови працевлаштування для громадян, які є патріотами своєї країни. Звичайно, перш за все – це повага від суспільства. Не менш важливим фактором є високе грошове забезпечення.

Умови проходження військової служби стабільно покращуються. Протягом року грошове забезпечення зросло в середньому на 30%. 12 вересня в Генеральному штабі повідомили про наміри впровадження нової системи грошового забезпечення, згідно якої військовослужбовці будуть отримувати від 20 000 до 60 000 грн.

Так, військовослужбовець першого року служби в гірсько-штурмових, десантно-штурмових бригадах отримує від 12 000 грн. В зоні проведення операції Об’єднаних сил ця сума становить від 18 500 грн. на другій та від 29 000 грн. на першій лінії. В період інтенсивної підготовки перед виходом в ООС виплачується додаткова премія в розмірі 3000 грн. Виплата при укладанні контракту становить від 15 000 до 19 000 грн. залежно від звання, а щорічні виплати на оздоровлення і вирішення соціально-побутових питань - від 12000 грн.

Разом з тим, військові забезпечуються речовим майном, безкоштовним медичним обслуговуванням, в тому числі, пільговим курортно-санаторним оздоровленням, безкоштовним харчуванням. Їм надається можливість безкоштовного проживання в гуртожитках, або отримання компенсації за найм житла.

Під час проходження служби військовослужбовці мають можливість кар’єрного зростання, здобуття вищої освіти за державний рахунок, вивчення іноземної мови, а також участі в міжнародних миротворчих місіях. Учасникам бойових дій та їх родинам надається низка додаткових пільг.

Обирати службу в бойових частинах, зокрема тих, що готуються до виходу в зону ООС  - означає підтримати своїх, бійців, які вже тривалий час виконують завдання на сході. Саме на цьому наголошує військовий комісар Чернівецького ОВК полковник Віталій Чурай.

Більше інформації щодо служби за контрактом можна отримати в Чернівецькому обласному військовому комісаріаті за адресою: м. Чернівці, вул. Кобилянської, 32, або у військових комісаріатах за місцем перебування на військовому обліку.

Телефони: 0509480349, (0372) 524349 .

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews