Вогнеборці наголошують буковинцям про сувору заборону спалювання сухої трави

16.09.2019 09:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

За прогнозами синоптиків до 16 вересня в Україні, в тому числі й на території Чернівецької області, утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Та, на жаль, ці попередження не стримують громадян. 

Щодня рятувальники Буковини виїжджають на ліквідацію пожеж, що виникають на відкритих територіях. Ці загорання переважно трапляються через людську недбалість – елементарне необережне поводження з вогнем і недотримання відповідних правил безпеки у пожежонебезпений період.

Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок час набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

З початку року на території області вже зафіксовано 331 пожежу на відкритій місцевості. Вони завдали чималих збитків: вогонь пошкодив 19 будівель, знищив 2 автомобілі. Та найстрашніше те, що збитки від таких пожеж обраховуються не лише матеріальними втратами. На жаль, внаслідок пожеж на відкритих територіях у Чернівецькій області загинуло 2 осіб, ще 1 людина травмувалася.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає буковинців суворо дотримуватися правил пожежної безпеки:

  • бути вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем;
  • не залишати без нагляду розпалене багаття;
  • не розпалювати багаття біля будинків та садиб;
  • не спалювати суху траву.

Основні заходи без­пеки в пожежонебезпечний період нескладні та не вимагають ніяких матеріальних витрат, але їх своєчасне й ре­тельне виконання дозволить вберегтися від біди. Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

Управління ДСНС України у Чернівецькій області


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews