Кельменецький район: фахівці Служби порятунку провели інструктаж з лісівниками

16.09.2019 21:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Пожежі в лісових масивах стають великою загрозою для довкілля та складають чимало труднощів у їх ліквідації для рятувальників.

Близько третини території Чернівецької області займають ліси, тому нам потрібно берегти їх від вогню. Це справа як відпочивальників, котрі проводять своє дозвілля у затінку серед дерев, так і працівників лісових господарств, котрі дбають про «легені планети».

13 вересня фахівці Кельменецького районного сектору УДСНС зустрілися із лісниками Іванівецького лісництва. Для присутніх вогнеборці провели інструктаж. Мова йшла про пожежі у природних екосистемах, шляхи їх запобігання, правильні дії на випадок пожежі. Рятувальники наголосили, що найчастіше причиною загорань у  лісах стає недбалість самих людей – необережне поводження з відкритим вогнем чи під час паління. Тому рятувальники нагадали присутнім протипожежні правила, яких варто дотримуватись у лісі: не розпалювати вогонь під деревами та поблизу сухої трави, завжди слідкувати за розведеним багаттям, не кидати недопалків та пляшок на галявинах, засипати землею або заливати водою вогнище, коли йдете з лісу. Окрім цього, рятувальники пояснили лісівникам порядок їх дій на випадок пожежі в лісі.

Додатково вогнеборці продемонстрували працівникам лісництва, як користуватись вогнегасниками, адже такі знання кожному будуть корисними.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews