На Буковині розпочався осінній сезон симуляційно-навчальних ігор «Світ Громад»

18.09.2019 21:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Вчора, 17 вересня, у приміщенні Ставчанської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулась симуляційно-навчальна настільнагра «Світ Громад» для учнівської молоді.

Гра зорієнтована на молодих людей, які проживають в малих громадах. Адже молодь часом не бачать своєї ролі та важливості у розвитку громади.

Окрім того, «Світ громад» допомагає навчаться розробляти стратегію розвитку громади та використовувати інструментів для такого розвитку.

У першу чергу, молоді люди зможуть усвідомити свою значимість та отримають перелік можливостей для подальшої самореалізації у власній громаді. Гра дозволяє учасникам  у живих ситуаціях, максимально наближених до реальності, здобути як практичні навички, так і унікальний життєвий досвід-тренування.

«Світ Громад»  -  універсальний інструмент для того, аби учасники більше дізналися про те, що таке громада, можливості її розбудови, принципи її життєздатності та роль кожного мешканця у цих процесах.

Громадянська освіта стає тоді цікавою і практичною – наприклад, перший інсайт, який отримують учасники кожної гри, – це розуміння анатомії податків.                                                                   

У грі розкриваються  серйозні та глибокі теми  – стратегія громади, здорові правила гри в громаді, податки, планування бюджету, обрання на посади, рішення складних ігрових задач, які даються так само непросто, як і в реальному житті. У цій грі пізнаються люди: по-різному, як з позитивних проявів, так і негативних. Тому один з акцентів під час аналізу гри – діагностика, наприклад, конкретного колективу.

Гру провели представники управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Артур Боштан та Вадим Ткач.

Після гри учасники поділилися враженнями щодо гри, які знання вони засвоїли, про їх враження та плани. 

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews