У вольєр Сторожинецького лісгоспу прибула зубриха Муза

18.09.2019 22:16   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Зубриха успішно перенесла 19-годинний переїзд з Миколаївського зоопарку і зараз знайомиться зі сторожинецькими лісовими просторами та стадом зубрів, що проживає на території вольєру.

Муза народилася і три роки зростала у Миколаївському зоопарку. У рік її народження її дворічного брата Мурзу зоопарк передав на Буковину, у вольєр Сторожинецького лісгоспу, який має 83 гектари та знаходиться на території Банилівського лісництва. Обидва переміщення зубрів були узгоджені на офіційному міжнародному рівні. Добро на переселення тварин з Миколаївського зоопарку у Сторожинецький лісгосп особисто дав координатор Європейської програми збереження видів (ЕЕР) Даглас Річардсон.
За цей час Мурза змужнів і перетворився на красеня зубра. Можливо, що і став тут татом. Торік у вольєрі, який має статус розплідника зубра європейського, народилося двоє малих зубренят.

Конкурентів Мурзі не бракує. Є тут зубри з вінницьких і львівських лісів.

«Ми спеціально підбирали тварин репродуктивного віку з різних куточків країни, щоб забезпечити народження здорового потомства, – розповідає головний мисливствознавець ДП «Сторожинецьке ЛГ» Сергій Чистов. – Адже наша мета – оновлення популяції цих червонокнижних тварин у дикій природі. Вольєр нашого лісгоспу є генетичним резерватом зубра європейського».

Щоправда, у реєстр зубрів сторожинецького вольєра миколаївську Музу доведеться записати під номером два, бо є вже Муза вінницька, яку нашому лісгоспу раніше передав з диких лісів Вінничини тамтешній Хмільницький лісгосп. Найближчим часом маємо отримати звідти ще три самки Bison bonasus.

За словами Сергія Чистова, дике стадо зубрів представлено на Буковині 25 великими тваринами і трьома малими зубренятами тогорічного приплоду. Живуть вони на території Сторожинецького району, інколи навідуючись у сусідній Вижницький район.

Наступного року сторожинецькі лісівники планують випустити у дику природу перших зубрів, народжених у вольєрі Сторожинецького лісгоспу.

Фото зі сторінки ФБ Миколаївський зоопарк Nikolaev zoo.

Про це повідомляє прес-служба ДП «Сторожинецьке ЛГ».

 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews