Чернівчани взяли участь у конференції «Земля як фактор розвитку українського села»

20.09.2019 09:46   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

19 вересня у місті Київ відбулася конференція щодо реформи управління земельними відносинами «Земля як фактор розвитку українського села» за участю Президента УкраїниВолодимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова та його заступника з питань АПК Тараса Висоцького, Міністра фінансів Оксани Маркарової, Міністра юстиції Дениса Малюська.

Від Чернівецької області участь у заході взяли в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Богдан Бойчук, представники об'єднаних територіальних громад, сільських рад, громадських організацій.

Під час конференції представили проєкт реформи управління земельними ресурсами та її ролі у розвитку українського села, аграрного сектору та економіки України в цілому.

Зокрема, обговорювались питання щодо ключових засад реформи та терміни її реалізації, проблеми доступу малих і середніх фермерів до фінансування та забезпечення справедливого розподілу бюджетного ресурсу серед агровиробників, боротьби з рейдерством, як передумови ефективного розвитку земельних відносин, захисту прав власників паїв.

Уряд планує підтримати відкриття ринку землі запровадженням двох програм фінансування.

Програма № 1 - здешевлення кредитів для малих, середніх та індивідуальних фермерів. Її метою є зменшення кредитної ставки менше 5%.

Програма № 2 - спільна програма Світового банку та Уряду України, а саме програма часткового гарантування кредитів для тих, хто немає звітності за 3 роки, застави та інших гарантій.

Оксана Макарова зазначила, що цей інструмент має запрацювати ще до зняття мораторію.

Окрім цього, присутні мали змогу отримати відповіді від керівництва держави на поставлені питання, а також  подискутувати щодо умов ринку землі.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews