30% рентної плати з видобутку бурштину спрямують на користь місцевих громад

01.10.2019 22:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Відповідно до нових норм закону буде впроваджено тимчасовий мораторій на вивезення необробленого бурштину за кордон. Більше того, усі земельні питання з доступу до покладів бурштину будуть врегульовані, а низка дублюючих та архаїчних погоджень, такі як гірничий відвід, дозвіл на зняття родючого шару – ліквідовані.

Однак за недотримання вимог рекультивації землі буде введено сувору відповідальність: за незаконне видобування корисних копалин – кримінальну, а за порушення встановлених законодавством обов’язкових вимог щодо видобутку корисних копалин –  адміністративну.

За новими правилами буде запроваджено єдиний дозвіл на розвідку з правом видобування на 5 років на ділянки до 10 га із визначенням початкової вартості продажу на аукціоні. Крім того, буде знижено ставку рентної плати за видобування бурштину з 25% до 15%. Більше того, 30% рентної плати спрямовуватимуть на користь місцевих громад (ОТГ).

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews