Застерегти президента та його команду від принизливої капітуляції, – активісти розповіли про мету організації недільного віче в Тернополі

05.10.2019 19:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: Слово

Застерегти президента та його команду від принизливої капітуляції, – активісти розповіли, чому збираються на недільному віче на Театральному майдані.  

Представники різних громадських та ветеранських організацій, волонтерських груп об’єднуються у штаб «Рух опору капітуляції». Щоб наголосити на червоних лініях, які нема права переступати перш за все, тому, щоб не зрадити пам’ять усі, хто загинув на східному фронті та Майдані, а також, щоб не дозволити відбутися плану Путіна щодо врегулювання конфлікту на Сході, цієї неділі, 6 жовтня, активні та свідомі представники громадськості зберуться на віче. Відбудеться зустріч о 12.00 на Театральному майдані Тернополя. 

 

«Мета – виразити протест рішенням діючої влади, які ми вважаємо антиукраїнськими, та тими, які не відповідають цінностям та ідеям, започаткованим під час Революції Гідності, – розповідає про причини зібрання віче Дмитро Гайдуцький, представник руху «Захисти Україну, ветеран-доброволець. – Хочу всіх запросити на Театральний майдан, але наша єдина умова – віче має відбутися без політичних гасел та політичних прапорів».

Під час пресконференції, яку організували з цього приводу, Ружена Волянська, голова правління ГО «ВО Учасників АТО Галичини» також додала, що недільне віче – це логічний ланцюг подій, які мали початок 2 жовтня.

 

«Це відповідь на те, що відбувається сьогодні в суспільстві і на політичному рівні в країні. Це питання формули Штайнмаєра, відведення військ від зони розмежування на Сході України, пільги для учасників АТО. Завтра кожна громадська організація на віче зможе висловити свою позицію. Ми не закликаємо до жодних протестів чи революцій. Якщо у суспільстві росте градус напруги, то значить це правильна реакція на не зовсім правильні дії зі сторони тих чи інших політиків або зі сторони вищого керівництва держави», – пояснила Ружена Волянська.

 

Підтримав свої колег й Іван Ковалик, представник громадського руху «Захисти Україну». За його словами, ключове питання, яке є на порядку денному і взагалі останні п’ять років, – як Україна протистоїть і буде протистояти збройній агресії Російської Федерації.

«Після того, як в Україні відбулися президентські та парламентські вибори, сьогодні вся влада зосереджена в однієї політичної сили – у партії «Слуга народу», і вся увага прикута до них, як вони будуть протистояти агресії та окупації. Чому відбуваються ці мітинги та віче? Тому що нова влада не до кінця щира у діалозі із суспільством і з нами, кого це питання дуже сильно турбує. Основна мета віче – застерегти президента та його команду від принизливої капітуляції. Тому що ми п’ять років протистоїмо російській агресії і важливо не дозволити зробити крок назад», – підкреслив Іван Ковалик.  

 

Нагадаємо, депутати Тернопільської обласної ради на позачерговій сесії підтримали активістів і проголосували проти визнання особливого статусу Донбасу.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Слово