Державний архів Чернівецької області стане сучаснішим

06.10.2019 20:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У 2019 році за підтримки Чернівецької обласної державної адміністрації на виконання Програми розвитку архівної справи в Державному архіві Чернівецької області на 2018-2020 роки з обласного бюджету виділено кошти в сумі 500 тис. грн.

Гроші спрямували на забезпечення збереження документів Національного архівного фонду, зміцнення матеріально-технічної бази держархіву та покращення умов роботи працівників архіву. 

Так, за 9 місяців 2019 року придбано та встановлено додаткове стелажне обладнання протяжністю 86 пог.м,матеріали для реставрації, ремонту, дезінфекції та дезінсекції документів. Закуплено нові меблі для читальних залів та робочих кабінетів.

Для посилення протипожежної безпеки замінено 5 протипожежних дверей та проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій горища у приміщені архіву по вул. Небесної Сотні, 20А. Встановлено додатково 12 камер відеоспостереження.

Також у приміщенні закладу проведено заходи з енергозбереження: замінено 23 вікна та 3 дверей на металопластикові.

Для забезпечення контролю за дотриманням температурно-вологісного та санітарно-гігієнічного режимів закуплено 44 гігрометрів, 20 термометрів та ролети в архівосховище.

Придбано виставкове обладнання (12 мобільних стендів Roll-up) та витратні матеріали для проведення виставок архівних документів.

Власними силами проведено поточний ремонт службових кабінетів, читального залу та інших приміщень архіву.

 

 
За матеріалами ЧОДА 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews