Наш християнський обов’язок – пам’ятати!

Звернення до жителів Тернопільської області.

07.10.2019 18:13   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Наддністрянський край у 40-50рр. ХХ століття був центром повстанського опору більшовицькій окупації. У Заліщицькому району в часи національно-визвольних змагань загинули сотні українських повстанців. Більшість Героїв знайшли місце свого вічного спочинку  в братських могилах, на єврейських кладовищах, на полях боїв і в лісах.

На зорі незалежності України силами патріотів у Товстому, як і майже в кожному з населених пунктів краю, було освячено символічну могилу борцям за волю України.  Минав рік за роком, історики, краєзнавці та ентузіасти-патріоти збирали імена героїв, світлини, архівні документи…

Наша ініціативна група разом з громадськістю смт. Товсте з різних джерел  зібрала імена та прізвища українських повстанців, вбитих на території тодішнього Товстенського району.  Так виникла ідея «оживити» цю символічну Могилу іменами полеглих краян. Вже виготовлено ескіз монумента, вже є домовленості з майстрами меморіальних справ, Залишилося небагато-немало – практично втілити задумане. Без фінансів тут ніяк не обійтись. Певну частину необхідних коштів уже зібрано силами сільських громад, небайдужих патріотів. Але тієї суми наразі замало. Тому й звертаємося до усіх, кому дорога історична пам’ять України, чиї серця зігріває любов до своєї землі-матері, долучитись до цього благородного жертовного проекту.  

Кошти просимо перераховувати на: № карткового рахунку 26202810881636 з поміткою «На виготовлення пам’ятника жертвам НКВД»

Банк одержувача: філія – Тернопільське обласне управління АТ «Ощадбанк»

МФО банку-одержувача: 338545

Одержувач: Кравчук Георгій Іванович

ІПП одержувача: 1622804252

За дорученням ініціативної групи –

Степан Фридрак,
учасник визвольних змагань.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews