У Рівному говорили про аварійні дороги

09.10.2019 15:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Прикру статистику озвучив на апаратній нараді при голові ОДА начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Симонюк.
 

ДТП є однією з основних причин загибелі людей. Лише з початку року на дорогах Рівненщини сталося 429 дорожньо-транспортних аварій, в яких загинуло 76 людей.

«За 9 місяців ми втратили 76 людей. Важливіше за життя людини нічого немає, тому це питання буде на особливому контролі. Проаналізуйте місцях скупчення ДТП. Якщо погана дорога – будемо виділяти гроші на її ремонт, якщо ж погане освітлення – кошти спрямуємо на ці потреби. Для цього є 5% від коштів Дорожнього фонду на заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху», - звернувся голова ОДА Віталій Коваль до керівників структурних підрозділів адміністрації та доручив створити робочу групу з моніторингу аварійності.

Щодо використання коштів обласного бюджету доповіла головний фінансист ОДА Лідія Біляк. Головний меседж – невдовзі завершення 2019 року, тому розпорядники коштів повинні проаналізувати залишки та підготувати пропозиції щодо їх перерозподілу. Серйозною проблемою наразі є незабезпеченість медичною субвенцією, хоча місцеві бюджети теж долучаються до її вирішення. На Рівненщині нестача коштів лише на лікування хворих інсуліном та комплектами для гемодіалізу складає 26 млн грн., тому із проханням забезпечити коштами адміністрація звернеться до МОЗ. 

Окремо голова ОДА зупинився на питанні адаптації професійних кадрів до потреб ринку праці.

«Маємо переламати тенденцію, коли гроші платників податків йдуть на підготовку фахових спеціалістів, а останні їдуть на заробітки в Польщу чи Італію. Тому треба проаналізувати ринок праці Рівненщини, вивчити його потреби, аби готувати кадри для нашої області», - зазначив Віталій Коваль. Нараду з цього питання спільно зі службою зайнятості та радою ректорів вже запланували на наступному тижні.

З ініціативи начальника управління охорони здоров’я ОДА Юрія Осіпчука, буде проведений аудит діяльності структурного підрозділу. Таким чином посадовець відреагував на озвучену під час засідання комітету ВРУ народним депутатом Дмитром Соломчуком заяви щодо корупції в медичній галузі області.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews