Буковинці провели акцію на підтримку психічного здоров’я

10.10.2019 09:14   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Дев'ятого жовтня співробітники кафедри психології та філософії спільно з медико-психологічним центром БДМУ за підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації провели просвітницько-профілактичну акцію «Психічне здоров’я як людська цінність».

Ідея проведення акції — це спільний проєкт медико-психологічного центру, кафедри психології та філософії Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» та Чернівецької філії Української спілки психотерапевтів. До акції активно долучились викладачі та студенти кафедри практичної психології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Мета акції – привернути увагу суспільства до психічного здоров'я, сприяти промоції турботи про психічне здоров'я та подолати стигму щодо його розладів. Форма проведення – надання роз’яснень, консультацій та рекомендацій населенню міста Чернівці та області.

Під час проведення заходу чернівчани та гості міста мали можливість отримати інформацію про особливості надання психологічної та  психотерапевтичної допомоги, спробували арт-терапевтичні методики, ознайомились з сучасними психотерапевтичними напрямками (системною сімейною психотерапією, психоаналізом, гештальт-терапією, психодрамою, арт-терапією тощо).

Студентський Playback-театр «Луна» МПЦ БДМУ презентував короткі перфоманси як унікальну психотерапевтичну взаємодію між акторами та глядачами. Мешканці міста розповіли історію або випадок зі свого життя, самі обирали акторів для виконання ролей та спостерігати за відтворенням своєї історії, набираючи артистичної форми та послідовності.

Всесвітній день психічного здоров’я (WorldMentalHealthDay) введено з 1992 року за ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я (WorldFederationforMentalHealth), з метою інформування населення щодо проблем психічного здоров’я і способів його профілактики. Психічне здоров’я – це невіднятна частина і важливий компонент здоров’я людини. Воно визначається як стан добробуту, за якого кожна людина може реалізувати свої здібності та особистий потенціал, протистояти життєвим стресам, продуктивно й плідно працювати, робити свій внесок в життя суспільства.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews