Понад сім десятків нелегальної зброї вилучили буковинські поліцейські

10.10.2019 23:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

З 1-го жовтня на території України проводиться профілактичний місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів. Уже з перших днів його проведення буковинці почали активно здавати незаконну зброю та боєприпаси.

Зокрема, у перший день профілактичної операції жителі Кельменецького, Новоселицького, Сторожинецького районів і міста Чернівці передали до підрозділів поліції 5 мисливських гладкоствольних рушниць. А в жителя Глибоччини правоохоронці вилучили гранату «РГД-5». Вказана зброя та боєприпас перебували в незаконному обігу.

Загалом, від початку місяця буковинці добровільно здали поліцейським 60 одиниць вогнепальної і холодної зброї, 15 спецзасобів (для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, та газовими патронами), 2 гранати й 15 снарядів.

Правоохоронці закликають власників незареєстрованої зброї, вибухівки та боєприпасів скористатися можливістю і передати їх до поліції, звільнивши себе від кримінальної відповідальності.

На добровільно здану мисливську зброю у подальшому можна оформити відповідні документи й володіти нею на законних підставах. Більш детальну інформацію можна отримати за номером спецлінії «102».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews