За використання буковинської землі сплачено до бюджету понад 269 мільйонів гривень

11.10.2019 20:11   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Про це повідомляють у податковій службі Буковини. У цілому, з початку 2019 року землевласники та землекористувачі сплатили в місцевий бюджет понад 269,8 млн. грн. земельного податку та орендної плати. Це на 44,6 млн грн. більше, ніж за відповідний період минулого року – наголошують у відомстві.

Зокрема, суб’єкти господарювання — юридичні особи сплатили понад 186,2 млн грн земельного податку, що на 36,4 млн. грн. більше, ніж за 9 місяців минулого року. Фізичні особи поповнили бюджети громад на 83,6 млн. грн., що на 8,2 млн. грн. більше, ніж торік.

Відтак, територіальні скарбниці отримали у своє розпорядження: Вижницький район -  11,6 млн. грн., Герцаївський район – 2,9 млн. грн., Глибоцький район -  11,0 млн. грн., Заставнівський район – 11,2 млн. грн., Кельменецький район – 14,9 млн. грн., Кіцманський район – 14,7 млн. грн., Новоселицький район – 20,4 млн. грн., Путильський район – 4,8 млн. грн., Сокирянський район - 10,6 млн. грн., Сторожинецький район - 18,8 млн. грн., Хотинський район – 11,5 млн. грн., м. Чернівці – 132,7 млн. грн., м. Новодністровськ – 4,4 млн. грн.

У податковій службі підкреслюють, що плата за землю – обов‘язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності. Кошти від плати за землю, що надходять на спеціальні бюджетні рахунки місцевих бюджетів, використовуються виключно для цілей, пов‘язаних із земельними питаннями, зокрема фінансування заходів щодо раціонального використання та охорони земель; ведення державного земельного кадастру, землеустрою, моніторингу земель;  створення земельного інноваційного фонду; економічного стимулювання власників землі і землекористувачів за поліпшення якості земель, підвищення родючості ґрунтів і продуктивності земель лісового фонду та ін.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews