Буковинці стали заробляти більше?

11.10.2019 21:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Викорінення тіньової зайнятості в області та підвищення рівня оплати праці громадянам, що працюють, є одним з основних завдань як перевірчих органів, так і органів влади.

Саме тому, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області щомісячно здійснюється аналіз та моніторинг даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на предмет виявлення роботодавців, за звітністю яких наявні ознаки мінімізації зайнятості та зарплати працівників та порушення законодавства про нарахування єдиного соціального внеску. Переліки таких роботодавців надсилаються до перевірчих органів для здійснення контрольних заходів та до відповідних органів влади – для вжиття заходів впливу на роботодавців.

Зокрема, від початку 2019 року надіслані інформаційні матеріали до Управління Держпраці у Чернівецькій області щодо 3090 роботодавців, які мінімізують заробітну плату найманих працівників та у звітності яких наявні ознаки порушення законодавства про працю, Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області – 2229 роботодавців, органів місцевого самоврядування – 2248 роботодавців, соціальних партнерів – 1674 роботодавців.

Щомісячно працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області беруть участь у спільних нарадах із соціальними партнерами та у засіданнях робочих груп з питань легалізації виплати зарплати та зайнятості населення, на яких заслуховуються керівники підприємств та фізичні особи-підприємці, які мінімізують зарплату найманим працівникам та порушують законодавство про працю. За результатами засідань, заслуханим роботодавцям надаються рекомендації щодо вжиття заходів з метою підвищення рівня оплати праці найманих працівників та забезпечення їм повної зайнятості.

У складі робочих груп з питань легалізації виплати зарплати та зайнятості населення працівники Фонду беруть участь в обстеженнях юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на предмет виявлення працівників, з якими не оформлено легальні трудові відносини та роз’яснення наслідків нелегальної зайнятості.

Завдяки проведеній роботі чисельність працівників, яким роботодавці нараховують зарплату менше та на рівні мінімального розміру, в області зменшилася, у порівнянні з початком року, на 8,0 тис. осіб (22,9%). При цьому, зросла кількість найманих працівників, яким роботодавці нараховують зарплату в діапазоні від мінімальної до трьох мінімальних заробітних плат – на 0,3 тисячі осіб (0,3%), понад три мінімальні зарплати – на 6,4 тисячі осіб (48,2%).

Про це повідомляє пресслужба  Головного  управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

 

 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews