Будинок культури в Олександрії відремонтують відповідно до вимог ДБН

12.10.2019 12:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Будинок культури розміщений у колишньому римо-католицькому костелі, який був побудований у 1862 році в селі Олександрія, що на Рівненщині.

Капітальний ремонт покрівлі даху виконувався 7 місяців в зв’язку з тим, що під час будівництва виявилась відсутня частина капітальної стіни і автори проекту змушені були змінювати проект та повторно проходити експертизу, що загалом забрало 3 місяці часу. Про це повідомив голова Олекандрійської ОТГ Микола Шустов.

Крім того, під час будівництва змінились умови здачі в експлуатацію, зокрема тепер інспектор при прийомі такого об’єкта вимагає сертифікат енергоефективності, на виготовлення якого йде ще місяць часу. Об’єкт в технологічному плані є доволі непростим, зокрема потребує довготривалої підготовки на виготовлення металевих ферм. Із-за сукупності всіх цих факторів відбулось затягування термінів здачі в експлуатацію. І навіть сам процес здачі забирає до місяця часу. Аналогічні об’єкти за сприятливих умов підприємство виконує в термін - 2-3 місяці. 

На даний час, вже розпочалась друга фаза капітального ремонту - внутрішні роботи, що передбачає - повне приведення будівлі до вимог ДБН. Будуть виконані роботи по заміні опалення, влаштується сходинкова клітка, буде замінена підлога на другому поверсі, виконаний ремонт стін та стель, інші роботи. 

Будинок культури давно перебував в аварійному стані і його експлуатація реально загрожувала життю людей, що в ньому перебували, звичайно із-за багатьох об’єктивних факторів його ще відкривати не можна, роботи мають бути завершені, будівля має відповідати вимогам ДБН.

Нагадаємо, підприємство є єдиним в ОТГ, що має ліцензію та дозвіл з охорони праці на виконання таких робіт, є платником податків до місцевого бюджету, надає робочі місця місцевим жителям, часом роботи виконує в борг, надає довготермінову гарантію, бере активну участь в житті ОТГ.

null
 




Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews