У Франції покажуть роботи художника з Тернопілля

15.10.2019 19:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

17 жовтня в Культурному центрі при Посольстві України у Франції відкриють виставку робіт відомого українського художника з Тернопільщини Олега Шупляка «Імагінаріум». Про це йдеться на fb-сторінці Центру. А вже завтра, 12 жовтня, пан Олег зі своєю виставкою завітає до Української школи при церкві Святого Володимира Великого в Парижі, - пише Збруч. 

Читайте також

Українські сорочки з тернопільської галереї «Спадок» покажуть у Франції
Собор Паризької Богоматері: 10 цікавих фактів про величну споруду

«12 жовтня 2019 року о 18.15 год. в Українській школі Святого Володимира планується інтерактивна зустріч-виставка «Двовзори по-українськи» з талановитим українським художником, членом Національної спілки художників України, лауреатом мистецьких премій, автором офіційного логотипу до святкування 200-річчя з дня народження Т. Шевченка – Олегом Шупляком», – зазначено на fb-сторінці школи. 

Олег Шупляк відомий своїми оригінальними картинами, в яких він маскує серед пейзажів обличчя відомих особистостей. У колекції митця – портрети Тараса Шевченка, Лесі Українки, Чарльза Дарвіна, Ван Гога, Вільяма Шекспіра. 

Олег Шупляк народився в селі Біще Бережанського району Тернопілля. Закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту (1991, нині національний університет «Львівська політехніка»). Від 2000 до 2013 року викладав рисунок і живопис у Бережанській дитячій художній школі.

Працює у різних ділянках живопису. Широку популярність у світі здобула його серія «Двовзори» (авторська назва картин-ілюзій з подвійним змістом).

Є учасником численних колективних і персональних виставок. Першу персональну виставку організував 1991 року в Бережанському краєзнавчому музеї. Від 1990 р. – більше як три десятки персональних виставок в Україні та за кордоном: у Португалії, Таїланді, Сербії, Польщі, Данії та інших країнах.

Роботи художника є в колекціях Національного музею Тараса Шевченка у Києві, Міністерства культури України, міжнародного Фонду «Культурне надбання» (Санкт-Петербург), а також у приватних колекціях багатьох країн світу. 

Олег Шупляк – переможець Всеукраїнського відкритого конкурсу на найкращий ескіз логотипу з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка (2013), нагороджений золотою медаллю лауреата й дипломом «За майстерність і створення унікального стилю в образотворчому мистецтві» Міжнародного фонду «Культурне надбання» (2013, м. Санкт-Петербург, РФ), Тернопільською обласною премією ім. Михайла Бойчука за вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва (2014), відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України» (2016), є лауреатом Всеукраїнської премії ім. братів Лепких (2018), має звання заслуженого художника України та почесного громадянина міста Бережани.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews