Буковинців вразив концерт USAFE BAND

15.10.2019 20:14   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Віртуозне виконання американського джазу часів Другої світової війни у поєднанні зі свінговою версією українських "Многая літа", "Червона калина" Оркестром військово-повітряних сил США та Національним президентським оркестром. Це створило неймовірну енергетику на концерті в обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка "Музика єднає".

Буковинці були вражені щирістю виконавців, а у їх оплесках відчувалась вдячність за присвяту USAFE BAND 2019 свого виступу українцям, котрі відстоюють суверенітет своєї держави.

Концерт є частиною гастрольного туру, присвяченого Дню захисника України.

«Музика - універсальна форма спілкування, що допомагає створювати культурні зв'язки і будувати міцні партнерські стосунки. Справжня дружба завжди заснована на спільних ідеях, досвідах і цінностях. Ми виступаємо разом з Україною в ім'я цілісності, процвітання і миру в Європі. Присвячуючи свій візит до Дня захисника, ми вшановуємо тих, хто віддав за свободу так багато», - зазначила Крістіна М. Мур Уррутіа, полковник, командир і диригент Оркестру військово-повітряних сил США в Європі.

Анжела Дякова, в.о. заступниці голови ОДА привітала гостей на Буковині: "Знаково, що напередодні такого великого свята - Дня захисника України - до нас завітав Оркестр військово-повітряних сил США та Національний Президентський оркестр. Ми віримо у те, що в нас обов'язково буде мир і наші захисники, чий день ми відзначаємо вже післязавтра, обов'язково будуть поруч з нами. Сьогодні для України міжнародна підтримка дуже важлива, і ми дякуємо гостям з США за неї. Разом з тим, ми щиро вдячні і за культурну та духовну підтримку. Усім нашим захисникам напередодні свята бажаємо здоров'я, добробуту та перемоги. Слава Україні!"

«В нас з вами є багато спільного. Сьогодні ввечері ви почуєте музику, яка славитиме дух свободи, властивий обом нашим країнам...Підтримку і непохитну відданість демократії сповідують Україна та США», - сказав 12 жовтня Віцеконсул Посольства США в Києві, офіцер закордонних служб Еммет Флокі.

Анжела Дякова та Любомир Макар - директор обласної філармонії - отримали від Віцеконсула Посольства США в Києві почесне свідоцтво про дружбу - відзнаку "За досягнення у сфері культурної дипломатії".

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews