Жителі Рівненщини долучилися до обговорення земельної реформи

22.10.2019 14:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Тривалий час в Україні активно обговорюють земельну реформу. У дискусії взяли участь і жителі Рівненщини.

19 жовтня до діалогу в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства долучилися керівники сільських громад Гощанського, Сарненського, Костопільського та Здолбунівського районів.

 

В обговоренні взяли участь голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, уповноважений Президента України з земельних питань Роман Лещенко, народні депутати, представники Мінекономіки та Держгеокадастру.

«Вже сьогодні враховані найважливіші побажання і зауваження фермерів, аграрних асоціацій і простих селян. На даній зустрічі нам важливо почути думки представників територіальних громад. Земельна реформа стане результатом національного діалогу», - зазначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Під час заходу були представлені основні тези законопроектів №2194, №2195, №2280 щодо земельної реформи.

Серед іншого обговорено делегування повноважень щодо розпорядження землями від Держгеокадастру до голів ОТГ, до громад. Інший важливий момент – питання спрощення землевпорядних процедур, з іншим регулюванням особливо цінних земель, з додатковими можливостями по наповненню кадастру, з більшими повноваженнями ОТГ в цій сфері.

«Змістовно, цікаво, у новому форматі відбувся тісний діалог влади з сільськими головами та головами ОТГ України. Почуті всі зауваження та пропозиції представників органів місцевого самоврядування. Ми віримо, що передача земель за межами населених пунктів у повноваження ОТГ та сільських рад буде зреалізована», - ділиться враженнями Злазненський сільський голова Тамара Бабич.

Кожен учасник дискусії мав можливість поставити запитання і запропонувати альтернативні пропозиції.

«Основна тема сьогоднішньої зустрічі – це послухати один одного щодо нюансів земельних законопроектів, пов’язаних з новими повноваженнями територіальних громад, які будуть додаватися і підсилюватися. Нам важливо віднайти компроміс, від якого всі, так чи інакше, виграють», – зазначив Микола Сольський.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews