У Чернівцях відкриють виставку «Федькович НЕ відомий»

23.10.2019 20:11   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

До відзначення 185-річчя від дня народження Юрія Федьковича у Чернівецькому художньому музеї впродовж жовтня – листопада розгорнуто дві експозиції: п’ята міні-виставка «Моїх країв співучі птиці» (письменники Буковини ІІ пол. ХІХ – поч. ХХ ст.), а 24 жовтня о 15. 00 відбудеться відкриття виставки «Федькович НЕвідомий» (образ славетного краянина у контексті образотворчості краю у ХХ – поч. ХХІ ст.).

На ній представлені мистецькі твори ХХ - поч. ХХІ століття із фондів музею та з авторських колекцій художників В. Гамаля та О. Петращук-Гинги, раритетні видання кінця XIX (експонуватимуться лише два дні!!!) й початку ХХ століття, що надані поважними книгозбірнями Чернівців.

Вагомо доповнюють експозицію матеріали пересувної виставки Чернівецького літературно-меморіального музею Ю. Федьковича, копії сторінок із газети «Буковина» (березень 1886 року), сучасні видання творів Ю. Федьковича та дослідження про славетного краянина.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews