Десять молодих буковинців відбули для проходження строкової служби

27.10.2019 20:47   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

На Чернівецькому обласному збірному пункті тривають відправки молодого поповнення до навчальних центрів Збройних сил та інших військових формувань. Чергова команда — 10 юнаків — вибула для проходження строкової служби в 101 окремій бригаді охорони Генерального штабу. До хлопців ставляться дещо підвищені вимоги щодо стану здоров’я, фізичної підготовки та морально-ділових якостей.

Сергію з Вижницького району, який зарахований до складу цієї команди, 24 жовтня виповнюється 22 роки. Юнак мав бажання служити та каже, що навіть зрадів отримавши повістку.

«Для мене особисто це новий важливий етап в житті, який хочу пройти достойно. Загалом строкова служба потрібною для держави, тому що хлопці стають чоловіками, здатними в будь-який момент, її захищати», - каже хлопець.

Після служби юнак планує професійно займатися музикою, та припускає, що це буде кар’єра у військовому оркестрі бригади, в якій служитиме, адже про таку перспективу вже поінформований її представниками.

Мати Сергія, всупереч хвилюванню, його підтримує та вважає що цей рік стане важливим етапом у становленні сина як справжнього чоловіка. Всі чоловіки в родині проходили службу. Жінка переконана, що батьки, які дійсно люблять своїх дітей, повинні не позбавляти їх права самостійно приймати рішення та підтримати їх, тим більше в такій справі, яка є почесною.

Також до Києва вирушив 20 річний Іван з Новодністровська, який прибув до військкомату не чекаючи повістки. Він знав, що таким чином матиме змогу потрапити у військову частину, яку обрав. Іван очікує, що армія виховає його, зміцнить дух та допоможе стати кращим.  Хлопця проводжає батько, який теж колись відслужив, а сьогодні гордий сином.

Протягом терміну служби, згідно з нормою законодавства, за хлопцем зберігатиметься посада техніка-електрика, яку він займав та середньомісячний заробіток протягом всього терміну служби. Чи повернеться на попереднє місце роботи, Іван не впевнений — каже, що думає про можливість в майбутньому укласти контракт, та для початку спробувавши, що таке армія.

Майор Олег Станішевський, заступник начальника штабу 101 окремої бригади охорони Генерального штабу, який прибув на збірний пункт з метою відібрати для неї строковиків, розповідає, що значна їх частина приймає рішення залишитись та пов’язати майбутнє з армією.

З його слів, це обумовлене перевагами військової служби за контрактом загалом та, зокрема, гарними умовами та ставленням офіцерів до підлеглого особового складу саме в цій бригаді.

«Хлопці укладають контракт строком від 3 до 5 років і продовжують службу в нашій військовій частині, — каже офіцер, — При цьому у них є перспектива кар’єрного зростання, тобто отримання сержантського звання, підготовка на курсах підвищення кваліфікації та, за наявності вищої освіти, отримання звання молодшого лейтенанта». 

Всього за час чергової осінньої призовної кампанії заплановано призвати 420 буковинців. Станом на 24 жовтня до військових частин ЗСУ та інших військових формувань вже направлено 184 юнаків.

Жоден з них ні в якому разі не залучатиметься до виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews