Буковинська молодь знайомилась із особливостями навчання у ВВНЗ

28.10.2019 07:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Представники семи вищих військових навчальних закладів приїхали до Чернівців, щоб запропонувати юнакам та дівчатам обрати почесну, перспективну військову професію та поповнити Збройні сили України.

Захід відбувся в Будинку офіцерів, де майже шість сотень учнів старших класів та училищ з усієї області мали нагоду ознайомитись з широким переліком пропонованих спеціальностей та особливостями навчання в різних закладах. А також почути про їх історію та випускників — героїв сучасної війни.

Навчання у ВВНЗ є безкоштовним та триває від двох з половиною до п’яти з половиною років. Випускники отримують дипломи рівня «бакалавр», «магістр», який забезпечує їм гідне майбутнє як в лавах ЗСУ, так і в реалізації себе в цивільному житті.

Курсанти отримують щомісячні виплати, безкоштовно забезпечуються проживанням, харчуванням, речовим майном, медичними послугами, а також їм надаються відпустки. Випускникам держава гарантує стовідсоткове працевлаштування, при цьому надає право обирати місце служби. Нагадаємо, грошове забезпечення молодшого офіцерського складу становить в середньому 15000 грн. в залежності від посади та звання.

Представники навчальних закладів та обласного комісаріату розповіли про умови вступу до військових закладів, вимоги до кандидатів щодо знань, фізичної підготовки та про перелік документів, з яким потрібно звернутися до військкомату під час вступної кампанії 2020 року.

По завершенні спілкування з військовими присутні мали змогу потримати в руках різні зразки зброї та навіть приміряти військове спорядження.

Юнакам та дівчатам пропонують вступ до наступних навчальних закладів:

  • Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного;
  • Військової академії м. Одеса;
  • Харківського університету Повітряних Сил імені І. Кожедуба;
  • Військового інституту телекомунікацій та інформатизації м. Київ;
  • Житомирського військового інституту ім. С. Корольова Державного університету телекомунікацій;
  • Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківського політехнічного університету»;
  • Інституту військово-морських сил Національного університету «Одеська морська академія».

Інформацію щодо вступу до ВВНЗ та переліку спеціальностей можна отримати в Чернівецькому обласному військовому комісаріаті, за адресою: вул. О.Кобилянської, 32, та в комісаріатах за місцем проживання. А також зателефонувавши за номерами: 0509480349, (0372) 52 43 49.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews