Інвестиційну привабливість Чернівецької області представили під час форумів в Україні

06.11.2019 09:44   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

З метою поширення інформації про економічно-інвестиційний потенціал Чернівецької області, популяризації області, як регіону відкритого для бізнесу, делегація Чернівецької області на чолі з в. о. голови обласної державної адміністрації Михайлом Павлюком взяла участь у масштабних міжнародних заходах інвестиційного характеру.

Зокрема, делегація взяла участь у Першому інвестиційному форумі «RE:THINK. Invest in Ukraine», що проходив 29 жовтня 2019 року в м. Маріуполь та ХІХ Міжнародному економічному форумі «Invest in Lviv Region», що проходив 31 жовтня – 1 листопада 2019 року в м. Львів.

Інвестиційний форум у місті Маріуполь став першою спільною ініціативою Президента України та Кабінету Міністрів України, який зібрав понад 400 представників влади та бізнесу з понад 45 країн світу, представників 70 компаній зі світовим ім’ям для обговорення перспектив розвитку України та представлення інвестиційного потенціалу регіонів, зокрема, масштабних інвестиційних проєктів.

Інвестиційний форум у місті Львів – це потужна платформа, створена для компетентного обговорення важливих проблем, пов’язаних з конкурентоздатністю регіонів, їх стратегічним розвитком та економічним зростанням, залученням зарубіжних інвестицій. Захід об’єднав професіоналів з різних сфер бізнесу та дипломатичних делегацій з понад 10 країн світу і став місцем для встановлення діалогу та співпраці між українськими та зарубіжними діловими колами осіб.

У рамках форумів представниками Чернівецької області представлено інвестиційні можливості області, розповсюджено інвестиційні промоційні матеріали серед учасників заходів. Зокрема, під час форуму в м. Маріуполь представлено 3 найбільші інвестиційні проєкти області у сфері розвитку інфраструктури, промислового розвитку, рекреації та туризму, зокрема:

1) Реконструкція та розвиток Чернівецького міжнародного аеропорту;

2) Розбудова Індустріального парку Новодністровськ;

3) Будівництво та введення в експлуатацію лікувального центру «Герцаївські джерела» та запуск цеху з розливу лікувальних вод в селі Хряцька, Герцаївського району.

Під час форуму у Маріуполі, Президент України Володимир Зеленський проінформував присутніх, що у найближчих планах влади – велика приватизація десятків інвестиційно привабливих об’єктів, створення ефективних правил роботи на енергоринках та спрощення ведення бізнесу, продовження євроінтеграції та гармонізації українського законодавства з європейським, а також проведення глибинної податкової реформи, яка почне діяти з 2021 року.

Слід зазначити, що Україна, зокрема її регіони, у тому числі Чернівецька область стають все цікавішими для іноземних інвесторів, що створює передумови для подальшого сталого економічного зростання.

З метою сприяння залученню інвестицій в економіку області забезпечено ведення та постійне оновлення реєстру вільних виробничих приміщень та земельних ділянок, що можуть бути запропоновані інвесторам для реалізації інвестиційних проєктів, який на даний час містить інформацію про 118 приміщень загальною площею 133,1 тис. м2та 194 земельні ділянки загальною площею 1308,1 га.

Також підготовлено перелік об’єктів інвестування, що можуть бути реалізовані в рамках державно-приватного партнерства, який містить 30 проєктів.

Крім того, оновлена база даних інвестиційних пропозицій, яка налічує 54 пропозиції, що можуть бути запропоновані потенційним інвесторам для реалізації та передбачає залучення інвестицій у сумі 463,7 млн. дол.США., у тому числі 17 проєктів, що потребують інвестицій у сфері технологічного оновлення харчової, легкої та деревообробної промисловості, 12 – рекреації та туризму, 10 – агропромислового комплексу; житлово-комунального господарства – 8; інфраструктури – 7

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews