У Рівненському ЦРМС обговорили управління медициною в ОТГ

09.11.2019 20:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
У Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» пройшов семінар «Управління медициною в ОТГ», який провели радник з муніципальних послуг ЦРМС Валерій Мікуліч та регіональний координатор з підтримки реформи охорони здоров’я Програми «U-LEAD з Європою» Василь Височанський. З вітальним словом на заході виступив директор ЦРМС Руслан Сивий.

Як наголосив Валерій Мікуліч, ключовим завданням семінару було визначити готовність ОТГ Рівненської області, на території яких розташовані заклади вторинної медичної допомоги, до продовження медичної реформи у 2020 році.

“Це перший захід з представниками об’єднаних громад Рівненщини, яким ми розпочинаємо обговорення подальших кроків у реформі спеціалізованої медичної допомоги. На наше переконання, головні лікарі та голови ОТГ мають працювати спільно для ефективного надання медичних послуг у громаді. Тому ця зустріч перша, але не остання”, - розповів він.

Василь Височанський детально зупинився на фінансовій складовій утримання закладів вторинної медичної допомоги після підписання договору з НСЗУ.

“Особливо хочу звернути увагу на те, що 60 відсотків глобального бюджету держава, як і раніше, надаватиме закладам “вторинки” для більш м’якого входження у реформу. Однак,  40 відсотків це ті кошти, які медзаклад має заробити, надавши якісні медичні послуги, за які заплатить НСЗУ. Принцип залишається той самий, що і в реформі первинної медичної допомоги “Гроші підуть за пацієнтом”,  - наголосив він.

За матеріалами Рівненського ЦРМС


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews