На поминальному обіді отруїлися 14 людей

09.11.2019 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Сьогодні

У Києві 14 людей отруїлися на поминальному обіді у "Бюджет кафе". Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держспоживслужби у столиці.

"Була отримана інформація, що за період з 27.10.2019 по 29.10.2019 у місті Києві зареєстровано 14 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію громадян, в тому числі один випадок захворювання дитини, після відвідування поминального обіду у закладі громадського харчування "Бюджет кафе", – йдеться у повідомленні.

Усі постраждалі відвідували кафе на поминальному обіді і їли коливо, борщ, пампушки з часником, компот, пиріжки з м'ясом і маком, овочеву, м'ясну і сирну нарізки, оселедець, яйця фаршировані грибами, закуску гостру з сиром, печериці мариновані, салат з буряком і чорносливом, салат зі свіжої капусти.

Після інциденту у закладі була проведена перевірка. Окрім того, були відібрані чотири проби харчових продуктів для проведення лабораторних досліджень. Один з відібраних зразків не відповідає вимогам Державних санітарних правил і норм – у зразку коливо виявлено патогенні мікроорганізми сальмонели.

На підставі отриманих результатів кафе було видано рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обороту харчових продуктів. Також відповідну заяву було передано в поліцію.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Сьогодні