У навчальних закладах Буковини завершився «Тиждень знань безпеки життєдіяльності» (Фото)

11.11.2019 08:17   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У навчальних закладах Чернівецької області завершився Тиждень знань безпеки життєдіяльності. Упродовж п’яти днів рятувальники велику увагу приділяли навчанню дітей правил безпеки, адже це так важливо для підростаючого покоління.

У заключний день Тижня безпеки працівники Кіцманського районного сектору провели показове навчання в Давидівському ЗЗСО І-ІІ ступенів. У школі  оголосили про умовну пожежу, тому працівники закладу та учні у визначеному порядку евакуювались із приміщення на вулицю, після чого у  дворі закладу вогнеборці провели для них практичні навчання. Діти сиділи в кабіні пожежного автомобіля, приміряли спеціальні костюми вогнеборців і, мов справжні рятувальники, ліквідовували умовну пожежу. Також фахівці Служби порятунку пояснили присутнім, як користуватися вогнегасниками, та дали можливість самостійно спробувати загасити цими первинними  засобами пожежогасіння полум’я.

Вихованці ДНЗ № 32 міста Чернівці після сьогоднішньої зустрічі з рятувальниками дізнались, як діткам потрібно себе поводити у небезпечних ситуаціях. Дошкільнята самотужки намагалися зателефонувати до Служби порятунку, набравши номер «101», та викликати рятувальників, вказавши всю необхідну інформацію. Окрім цього, малеча складала картинки із зображенням пожежно-рятувальної техніки, розмальовувала ілюстрації, приміряла на себе форму рятувальників. Подібні заходи, де у ігровій формі дітлахи вивчали правила безпеки, дізнавались, для чого потрібні вогнегасники тощо відбулися у ДНЗ с. Коболчин Сокирянського району, ЗДО «Чебурашка» та ЗДО «Сонечко» м. Сторожинець, ЗДО «Гіочел» с. Ропча Сторожинецького району, ЗДО «Сонечко» м. Хотин, ДНЗ № 5 м. Чернівці. Зі старшими – уже школярами – пізнавальні уроки провели вогнеборці Вижницького та Путильського районів.

Пожежно-рятувальні підрозділи відвідали дошкільнята та учні в місті Чернівці, Хотинському, Кельменецькому, Герцаївському, Заставнівському, Кіцманському, Сокирянському, Новоселицькому районах. Окрім показу техніки, під час екскурсій вогнеборці  нагадали дітям про заборону пустощів з вогнем і те, що у разі пожежі чи іншої небезпечної ситуації негайно потрібно телефонувати за номером 101.

Захід для школярів із виїздом пожежної техніки у Михальчанської ЗОШ на завершення Тижня знань безпеки життєдіяльності організували рятувальники Сторожинеччини.

Управління  ДСНС України у Чернівецькій області

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews